Kader değil

Dünya Haberleri —

.

.

  • Irak’ın Ninova vilayetine bağlı Hamdani kasabasında, düğün esnasında çıkan yangında ölen 100’den fazla kişi ağıtlarla toprağa verildi. Hristiyan din insanları ölümlerin kadere bağlanamayacağını, sorumluların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Akrabalarının ihmal sonucu öldüğünü dile getiren yerel halk, yetkililere öfkeli ve hesap sorulmasını talep ediyor.

Irak’ın Hamdani kasabasında bir düğün esnasında çıkan yangında ölenlerin cenaze töreninde öfke ve hüzün vardı. Salı akşamı meydana gelen yangında 100'den fazla kişi ölürken en az 150 kişi de yaralandı. Yetkililer yangının güvenlik önlemlerinin alınmaması ve yapıda yanıcı maddelerin kullanılmasından kaynaklandığını söyledi. Ölenlerin yakınları törende ağıtlar eşliğinde sorumlulardan hesap sorulması çağrısı yaparken, yetkililer 14 kişinin tutuklandığını açıkladı. Soruşturmanın sonuçlarını en geç 72 saat içinde açıklayacaklarını söyleyen Iraklı yetkililer sorumluları cezalandırma sözü verdi. Hükümet ayrıca oteller, okullar ve hastaneler gibi büyük kamusal toplanma alanlarının derhal denetlenmesi talimatını verdi.

Bunun kaderle alakası yok
Yangının meydana geldiği El-Hamdani'daki Al-Tahira Kilisesi'nde bir rahip, zaman zaman siyahlara bürünmüş kadınların feryatlarıyla kesilen vaazında, yas tutanlara Irak'ın kederde birleştiğini söyledi ve yetkilileri "yolsuzluk ve kayırmacılık" nedeniyle eleştirdi. Cenaze törenine katılanların "Sorumlulardan hesap sormak zorundayız yeter, yeter!" diye ağıtlar yaktığı duyuldu. Yangında beş kuzenini kaybeden ve başka cenazelere katılmak üzere mezarlığa gitmekte olan bölge sakini Botrous Kareem, "Hıristiyanlıkta kader diye bir şey yoktur. Bu insan yapımıdır" dedi ve ekledi: "Tanrı'nın bununla hiçbir ilgisi yok." NİNOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2023 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.