Kadın ve doğa katliamı politiktir

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, orman yangınları ve kadın katliamlarına tepki göstererek, iktidarın politikalarına karşı “Doğa da kadın da isyanda” dedi. 

 

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği (FKDD), orman yangınları ve kadın katliamlarına karşı yazılı açıklama yaptı. 
Türkiye’de kaos döneminin yaşandığı belirtilen açıklamada, her gün kadın katliamları, orman yangınların yaşanmasına tepki gösterildi. 
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine de dikkati çekilen açıklamada, “İktidar sözleşmeden çekilerek, failleri koruyor. Evde, işte, sokakta her yerde kadınları öldürenlerin sırtını sıvazlıyor. Failleri cezalandırmayarak, her gün bir başka kadının öldürülmesine neden oluyor” denildi. 
 
'Kadın ve doğa isyanda'
Açıklamada, ataerkil zihniyetin tüm dünyayı tahakküm altına almak istediği belirtilerek, “Ataerkil anlayış nasıl kadın bedeni üzerinde söz sahibi olma hakkını kendinde görüyorsa doğayı da tahakkümü altına almakta beis görmüyor. Hem kadına hem de doğaya hükmetmek istiyor” denildi.
Kadın cinayetlerini ve doğa talanını engelleyecek gerçek bir politikanın üretilmediğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkenin dört bir yanında yangın çıkıyor, kadınlar katlediliyor. Kadın cinayetleri de doğa katliamları da politiktir. Orman yangınlarına karşı kayıtsız kalan zihniyetle Ümitcan Uygun’u cezasız bırakan zihniyet de aynıdır. Bu politikalara karşı doğa da kadınlar da isyanda. Tek bir kişi dahi eksilmeye, tek bir doğa parçasının dahi katledilmesine tahammülümüz yok” denilerek iktidarın kadın ve doğa politikası protesto edildi.

MUĞLA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.