Kadınlar ‘yaşam nöbeti’nde

Kadın Haberleri —

.

.

  •  Antalya Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki göstermek için 3 gün boyunca 1 saatlik  “Yaşam Nöbeti” eylemi başlattı. 

ANTALYA


Perşembe akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesinde bulunan Attalos Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Yaşamak istiyoruz” ve “Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz” pankartları açtı. “İstanbul Sözleşmesi can güvenliğimizdir”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dövizlerinin taşındığı eylemde “AKP elini haklarımızdan çek” ve “Öz savunma haktır yargılanamaz” sloganları atıldı.

Erkekler tarafından katledilen kadınların hikâyesinin okunduğu Yaşam Nöbeti’nde kısa bir konuşma yapan Antalya Kadın Platformu üyesi Songül Şarklı, “Siyasi iktidarınızı kadınların kanları üzerinden kurmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

Kadınlar olarak İstanbul Sözleşmesi’ni mücadele ederek kazandıklarını söyleyen Şarklı, “Birkaç erkeğin menfaati için, gerici tarikatların gönlünü hoş tutmak için, masa başında bir gece yarısı imzalanan kararnameyi tanıyacağımızı, haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kadın dayanışmamızı büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Nöbet yarın 18.00 ‘da yine Attalos Meydanı’nda yapılacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.