Kalaşnikoflu saldırgan dosyada yok

  • Şenyaşar Ailesi’nden üç kişinin AKP’li iş birlikçiler tarafından katledildiği saldırıya dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Kalaşnikofla saldıran bir kişinin dosyaya konulmadığı tespit edildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de ”Bir Milyoncular Çarşısı” adı verilen alışveriş merkezinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akraba ve korumalarının esnaf Şenyaşar Ailesi’ne yönelik saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. İki ayrı kamera kayıtlarına Mezopotamya Ajansı (MA) ulaştı. Elinde kalaşnikof silah olan bir saldırganın yargılama dosyasına dahil edilmediği tespit edildi. Hastaneye koşarken görüntüleri hafızada canlı olan Emine Şenyaşar’ın saldırının ilk dakikalarında olay yerine geldiği de görülüyor. Hastanede katledilen eşi Hacı Esvet Şenyaşar’la birlikte olay yerine geldiği görülen Emine Şenyaşar’ın ağıtlar yaktığı kayda yansıyor. Komşusuna ait güvenlik kamerası görüntülerinde saldırının başladığı saat, 15.55 olarak kayda geçiyor. Olaydan 22 dakika sonra yani saat 16.17’de esnaf gençlerin babası Hacı Esvet Şenyaşar görüntüye giriyor. Görüntüde baba Şenyaşar’ın iş yerine doğru hızlı adımlarla geldiği görülüyor. İşyerine kısa bir mesafede oluşturulan bariyerleri geçen baba Şenayaşar’ın, iş yerine girmesi sivil polisler tarafından engelleniyor. Polislerle tartışırken eliyle başına vurduğu görülen Şenyaşar, polisler tarafından bariyerin dışına çıkarılmak isteniyor. Saat 16.18’de polislerin engellemesine karşı uzaklaşmayan Şenyaşar, yaralanan oğlu Adil Şenyaşar’ın sağlık çalışanları tarafından iş yerinden çıkarılmasıyla peşinden koşuyor. 

Bir başka kamera, ambulansa bindirilirken baba Şenyaşar’ın oğlunu görmesinin polisler tarafından engellendiğini kaydediyor. Görüntülerin devamında baba ambulanstan uzaklaştırılırken, Şenyaşar’ın olduğu yöne doğru hareket eden uzun namlulu silah taşıyan (AK-47 - Kalaşnikof) bir kişinin polis amiri tarafından engellendiği görülüyor. Polislerin silahını elinden aldığı ve sakinleştirmeye çalıştıkları kişinin Yıldız Ailesi’nin akrabalarından korucu olduğu iddia ediliyor. Uzun namlulu silahın şarjörünü çıkaran polisler, silaha el koyuyor. İş yerinde yaşanan saldırılara dair tutulan tutanak ve hazırlanan iş yeri olaylarına dair ilk iddianamede bu kişiye dair hiçbir bilgiye yer verilmiyor. 

Birinci kameranın açısından çıkan baba Şenyayaşar, bir dakika sonra koştuğu yönden tekrar iş yerinin önüne geliyor. Çevredekilerin babayı uzaklaştırmaya çalıştığı esnada saat 16.19’da anne Emine Şenyşar’ın bariyerlerin yanında bulunan kaldırıma gelerek yere çöküyor. Başındaki beyaz tülbentti çıkaran anne Şenyaşar’ın feryatları hareketlerine yansıyor. Emine Şenyaşar ve baba Şenyaşar saat 16.21’de görüntüden çıkıyor. 

Saldırının ardından yapılan soruşturmada dosya iş yeri ve hastane olarak ikiye ayrıldı. İş yerinden yaşananlara dair Malatya’da görülen davada Fadıl Şenyaşar’a 39 yıl Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Savcılık olaydan 18 ay sonra iddianame hazırladı. İddianamede, Şenyaşar ailesine yönelik asıl saldırının yapıldığı hastanedeki gelişmeler iddianameye alınmadı. Yine, sağlam şekilde girdiği hastaneden kafası ezilmiş halde ölü olarak çıkan Esvet Şenyaşar’a dair de herhangi bir ibare iddianamede yer almadı. Olayın üzerinden 3 yıl 3 ay geçmesine rağmen hala hastaneyle ilgili olan dosyada gizlilik kararı sürdürülüyor. 

Saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart’ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti ise 192. gününde devam ediyor. Anne ve oğlunun talepleri 8 savcının değiştiği dosyada gizlilik kararının kaldırılarak suçluların yargılanması ve 3 yıl 3 aydır tek kişilikli hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması.  MA/URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.