- DEM Parti’nin Bedlîs Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Nezir Karabaş, adaylıkları engellenen partili diğer isimlerle birlikte gece gündüz çalışıp kazanacaklarını söyledi.
DEM Parti Bedlîs İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eşbaşkan adayı olarak belirledikleri Enver Barin’in, hakkındaki dava dosyasının Yargıtay’a gönderilmesi üzerine adaylıktan çekilmesi, yerine belirlenen diğer aday Faruk İşlek’in başvurusunun ise “görevinden istifa etmediği” gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Xana Zulfo (Zülfikar Hanı) önünde yapılan açıklamada Bedlîs Belediyesi Eşbaşkan Adayı olarak belirlenen Mehmet Nezir Karabaş ile ilçe belediye eşbaşkan adayları da yer aldı.
DEM Parti Bedlîs İl Eşbaşkanı Fikret Birlik, seçim sürecinde AKP iktidarı ve onun emrinde olan kurumların türlü engellemeleriyle karşılaştıklarını dile getirdi.Bu engellerin tümünü aşacaklarını ifade eden Birlik, “Önce Enver Barin’i, sonra Faruk İşlek’i engellediler ama ne yaparlarsa yapsınlar Bedlîs adaysız kalmaz, halkımız adaysız kalmaz. Üçüncü adayımızın bir dönem il başkanlığı, bir dönem de milletvekilliği yapmış Nezir Karabaş olduğunu duyuruyoruz. Halkımıza hayırlı olsun. Bizim artık dört adayımız var. Dört arkadaşımızla, bütün halkımızla belediyemizi yönetmeye geliyoruz. Hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar mutlaka kazanacağız” diye konuştu.
Her DEM Partili adaydır
Bedlîs Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Nezir Karabaş ise Bedlîs halkının adaysız bırakılmaya çalışıldığını belirterek, şunları söyledi: “En zor dönemde üzerimize ateş yağarken, bombalanırken kentlerimiz biz yine de dik durduk. Her bir yurtsever, DEM Parti için belediye eşbaşkan adayıdır. Birimiz gidersek diğeri gelir. Yaklaşık 40 yıldır aktif siyaset yapıyorum. Biz, sizden güç aldığımız zaman kazandık. Bugün de sizinle kazanacağız. Dükkânları yıkılanlar, haksızlığa uğrayanlar, kadınlar, gençler bize oy verecek.
Hep beraber hazırlanıyoruz
Her parti bir adayla seçime girer. Bizim eşbaşkanlık sistemimiz var, çünkü toplumun yarısı kadındır ve eşit temsiliyet gereklidir. Devletin bu konuda bizi engellemesine ve yargılamasına rağmen bunu ısrarla sürdürdük. Ben ve Sümeyye Kızılkaya, belediye eşbaşkan adaylarıyız fakat bizim artık dört adayımız var. Bugünden seçime kadar Kızılkaya, Barin, İşlek ve ben sizden alacağımız güçle gece gündüz çalışacağız. Belediyeyi sizlerle birlikte kazanacağız.” BEDLÎS