Karanlık planlarını boşa düşereceğiz

YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk

YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk

  • YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, işgale yönelmiş düşman ordularını yenilgiye uğratmayı esas alacaklarını belirterek, “Kirli diplomasi masalarının karanlık planlarını boşa düşüreceğiz” dedi.

YJA Star’ın sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurgulayan YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, “İşgale son vermek, varlığımızı korumak ve özgürlüğümüzü garantilemek, temel hedefimizdir. YJA Star, mevcut öncülüğünü daha fazla güçlendirerek savaşın en yetkin yürütücüsü olmaya daha fazla odaklanmıştır” diye konuştu.

ANF’ye konuşan YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlîk, 2024’ü hem kadın özgürlüğü hem ulusal gelişim açısından stratejik ele aldıklarını belirterek, savaşın askeri, diplomasi, ekonomik ve toplumsal zeminlerde yoğunlaştığını söyledi. ANF’de dün yayınlanan uzun ve kapsamlı söyleşide Çewlîk, “Savaşın merkezi İmralı’dır, Önderliğimize yönelik uygulanan tecrit ve işkence, esaret sisteminin devamı, savaşın yoğunlaştığının ve neyi amaçladığının da göstergesidir. Kürt halkının soykırımı, bölge halklarının deyim yerindeyse tarumar edilmesi, kadınların derin bir köleliğe mahkum edilmesi, yaşam adına her şeyin katliamdan geçirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

YJA Star’ın hedefleri belirlendi

Çewlîk, şöyle devam etti: “YJA Star olarak gerekli tartışma ve planlamalarımızı yaptık; hem örgüt olarak varlığımızı büyütme, yaygın mevzilenme hem de savaşı yükseltme üzerinden dönem hedeflerimizi belirledik. Rêber Apo’nun özgürlüğü tüm kadınların, halkların özgürlüğüdür, bunu elde etmeyelim diye rehin tutulmaktadır. O halde bunu aşmayı merkezimize alıyor ve bulunduğumuz her alanda büyük bir direnç göstererek, kirli ittifakları aşacak ve özgür Kürt tarihini hain iş birlikçilerden arındıracak bir mücadele gücü ortaya koyacağız. Bu açıdan hem öz savunma örgütlülüklerinin gelişimini önemseyecek hem de gerilla somutunda bunun gereğini yapacağız.

Gerilla cephesinden doğru temsil

2024, soykırımı durdurma ve kadın katliamını önleme amacı taşımakla birlikte bunu dayatanları yenilgiye uğratma misyonuna dayanıyor. Bu açıdan Önderliğimizin özgürlük hamlesini büyütme, gerilla cephesinden doğru temsil etme, işgale yönelmiş düşman ordularını her türlü darbeleme ve yenilgiye uğratmayı esas alacak, kirli diplomasi masalarının karanlık planlarını boşa düşüreceğiz. Bunun için demokratik modernite gerillacılığını deneyimlerimizden de hareketle daha fazla güçlendirme ve savaş inisiyatifini elimizde tutmaya devam ederek daha geniş bir eylem yelpazesine dayanma, pratik sahada bunu uygulama ve 8 Mart’ın ruhunu ve bilincini tüm yıla mal etme kararlılığındayız.

Mevcut öncülüğünü güçlendirecek

YJA Star, bu anlamda yıla hazır ve sorumluluklarının bilincindedir. Daha fazla toplumsal örgütlenme alanına yönelmek ve öz savunmayı her alanda etkin kılmak, gerillacılığı tüm mekanların uygulama esasına dönüştürecektir. Gerilla kadar tüm toplumumuzun, özelde kadınların böyle bir sorumluluğu vardır. İşgale son vermek, varlığımızı korumak ve özgürlüğümüzü garantilemek, bunu Rêber Apo’nun özgürlüğü temelinde gerçekleştirmek, bu temelde şehit yoldaşlarımıza layık olmak, kadın devrimini başarmanın olmazsa olmazıdır. Haliyle varlığımızın nedeni de temel hedefimiz de budur. YJA Star, mevcut öncülüğünü daha fazla güçlendirerek savaşın en yetkin yürütücüsü olmaya daha fazla odaklanmıştır.

Kararlı kadın duruşu aşılamaz

Kadınlar olarak ülkemizi, bölgemizi, dünyayı kurtaracak bir noktadayız. Bu anlamda misyonumuzun farkındalığı ve ciddiyetiyle sorumluluklarımızı üstlenmeli, gerillada, annelerin zılgıtlarında ve baş eğmeyen tanrıça duruşunun öncülüğünde, sokakta, okulda, evde, her alanda direnişe geçmeli, gereğini yerine getirmeliyiz. Hiçbir güç kararlı kadın duruşunu aşamaz. Bunu tarihimizden, günümüzde yaşanan destansı katılımlardan, çocuğunun kemiklerini bir kutuda teslim alan annelerin metaneti ve intikam söyleminden biliyoruz.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.