KCK: Saldırı Kürt varlığınadır

.

.

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Garê’yi işgal saldırısının, Kürtlerin varlığını ve tüm kazanımlarını hedef soykırım siyasetinin parçası olduğunu belirterek, tüm Kürdistanlıların bulundukları her yerde ayağa kalkması gerektiğini bildirdi.

 

KCK Yürütme Konseyi, Garê alanına yönelik işgal saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İlk kez karadan saldırı

Garê’nin Türkiye’nin resmi sınırlarından çok uzak Başûrê Kurdistan içinde bir alan olduğu hatırlatılan açıklamada, "Garê alanına hava saldırıları zaman zaman olmaktaydı. İlk defa asker göndererek karadan işgal etme harekatına girişmiştir. Kuşkusuz karadan bir işgal harekatının gerçekleşmesi KDP’nin izni, onayı ya da desteği olmadan mümkün değildir. Saldırının gerçekleştiği gün Mesrur Barzani işgale karşı çıkacağına, yine gerillayı suçlaması; bu işgale nasıl bir meşruiyet kazandırdığını göstermektedir. Zaten iki-üç aydır gerilla alanları KDP’ye bağlı askeri güçler tarafından kuşatılmıştı. Türk devletinin saldırısı böyle kuşatma ortamında gerçekleşmiştir" denildi.

Gözü Başûr’un tamamında

Garê’ye işgal saldırısının Uluslararası Komplo’nun 22. yıl dönümüne denk getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, Başûrê Kurdistan’ın iç alanlarına yönelmesinin, gerilla şahsında Kürt Özgürlük Hareketi’ni tasfiye, hata olarak değerlendirdikleri Başûrê Kurdistan federasyonunu ortadan kaldırma amaçlı olduğu vurgulandı. Xakurkê ve Heftanîn gibi sınıra yakın alanlardaki işgal saldırılarından sonra Başûrê Kurdistan’ın iç bölgelerine yönelik bu saldırının, Kerkük ve Musul vilayetlerini ele geçirmenin önemli bir adımı olduğu belirtilen açıklamada,  Türk devletinin işgal ettiği yerlerden çıkmayacağının, daha önce işgal ettiği alanlardan bilindiğine işaret edildi.

Halk hareketi gelişmeli

İşgal saldırısına katılan helikopterlerin, KDP’nin hakimiyetinin bulunduğu Başûr yönünden geldiği; saldırının, Başûrê Kurdistan’ın Akre şehrinin Bakirman kasabasından yönetildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi: "Garê saldırısı, sadece gerillaya ve PKK’ye değil, tüm Kürt halkının varlığına, özgür ve demokratik yaşamına yöneliktir. Kürdistan'ın her parçasındaki ve yurt dışındaki halkımız, siyasi güçler, aydınlar, yazarlar, sanatçılar, kadın ve gençler, tutum almalı. Bu saldırı ile birlikte Başûrê Kurdistan’da işgale karşı bir halk hareketi gelişmeli; siyasi partiler, aydınlar, sanatçılar, gençler ve kadınlar bu halk hareketinin içinde aktif yer almalı. Halkımız her yerde ayağa kalkarak bu işgalin bozguna uğratılması hamlesine katılmalıdır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.