KCK’nin 2022 planlaması hazır

  •  Türk devletinin, yaşadığı çoklu kriz ve çöküş sürecine rağmen saldırılarını her alanda artıracağını; bunu karşılıyacak bir direniş geliştirileceğini belirten KCK Yürütme Konseyi, demokratik ulus, demokratik konfedaralizm ve demokratik çözümü kapsayan demokratik modernite ısrarındaki haklılığını vurguladı. 
  •  Bunun için salt silah, askeri ve teknik üstünlükten oluşan ‘güç’ tanımını aşmanın; örgütlü halkın önemine işaret eden KCK Yürütme Konseyi, önümüzdeki dönemin en temel görevinin, komün ve meclislere dayalı demokratik konfederal sistemi inşa etme olduğunun altını çizdi.
  •  Dört ülkede demokrasi güçleriyle ortaklık ve demokratik çözümün zorunluluğuna dikkat çeken Yürütme Konseyi, AKP-MHP rejimine karşı mücadelenin, Kuzey Kürdistan ve Türkiye’den başlarak tüm Ortadoğu’nun demokratikleşmesinin belirleyeni olduğunu kaydetti. 

KCK Yürütme Konseyi, 2021’in kapsamlı değerlendirmesi ışığında mücadele tarihinin en kritik yıllarından biri olacağını belirttiği 2022’ye dair kararlar alıp planlamasını yaptı. 

KCK Yürütme Konseyi, yıllık toplantısını tüm çalışma sahalarından katılan yeterli üye sayısıyla yaptı. Toplantıda, tüm çalışma alanlarındaki pratik kapsamlı değerlendirildi. Bir buçuk yıldır sürdürülen Dem Dema Azadiyê Ye hamlesi, üç temel konu; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu, AKP-MHP faşizmi ve saldırılarına karşı gösterilen mücadele ile her alanda Demokratik Konfederalizmin komün ve meclisler temelinde inşa edilmesi. Bu konular tüm boyutlarıyla değerlendirilip gerekli planlanmalara kavuşturuldu. Tüm planlamalar, faşizme karşı öz savunma temelinde Devrimci Halk Savaşı’nı geliştirerek Kürdistan’ı özgürleştirme, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme hedefiyle yapıldı. Toplantıda Abdullah Öcalan’ın duruşu, üzerindeki kapsamlı özel ve psikolojik savaş, kendisine karşı sorumluluklar, mutlak başarı getirecek çizgisinin nasıl pratikleşmesi gerektiği konusu da ayrı bir gündem maddesi olarak tartışıldı.

Mücadele tarihinin en kritik yıllarından

KCK Yürütme Konseyi tarafından toplantıyla ilgili yapılan açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarı çok teşhir ve tecrit olmasına, dışarıda devletlerin, içeride de toplumun desteği azalmış olmasına rağmen 2022’de saldırılarını artırarak sürdüreceği; seçim kazanmak için Medya Savunma Alanları başta olmak üzere özgür ve demokratik yaşamın olduğu her yere saldıracağı vurgulandı. 2022’nin mücadele tarihinin en kritik yıllarından biri olacağına işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: “3. Dünya Savaşı’nın sürdüğü, soykırımcı Türk devletinin saldırılarının artacağı bu dönemde mücadelenin öz savunmaya dayalı Devrimci Halk Savaşı stratejisi ile sürdürülmesinin, kazanımları korumak ve saldırıları püskürtmek için şart olduğu açıktır. Bu açıdan askeri güçlerimizin de halkımızın da böyle zorlu bir mücadeleyi başarıya götürmenin duruşu ve örgütlülüğü içinde olmasının önemi üzerinde durulmuştur. Güç kavramına salt silah, askeri güç ve teknik üstünlük olarak bakmanın yanlış olduğu; asıl gücün doğru ideolojik politika temelinde özgür ve demokratik yaşam projesi olduğu; buna da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin sahip olduğu belirtilerek kazananın mutlaka Özgürlük Hareketimizin olacağı vurgulanmıştır.

Toplantımız, kapitalizm ve modernitesinin tüm insanlık ve Kürt halkı için mücadele edilmesi gereken büyük bir tehlike olduğuna önemle dikkat çekmiştir. Tamamen Kürt düşmanı bir pozisyonda olarak soykırımcı güçlerin hizmetine giren kapitalizme ve modernitesine karşı mücadele de ulusal demokratik mücadelemizin önemli bir parçası olarak yurtsever halkımızın önünde durmaktadır.

Komün ve meclislere dayalı konfedaral sistem inşası

Toplantımız Apocu hareketin 50. yılı olan 2022 yılını öz savunmaya dayalı Devrimci Halk Savaşı temelinde faşizmi yıkma, Rêber Apo’yu özgürleştirme ve işgalleri sonlandırma yılı haline getirme kararlılığını güçlü biçimde ortaya koyarken, bunun da örgütlü topluma dayalı olarak gerçekleşeceğini vurgulamıştır. Güçlü mücadele örgütlü demokratik topluma dayalı olarak verilir. Önümüzdeki dönemin en temel görevinin, komün ve meclislere dayalı demokratik konfederal sistemi inşa etme olduğu KCK çalışmaları içinde olan herkesin önüne konmuştur.

Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da demokratik çözüm çabası

Yürütme Konseyi toplantımız Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’nun ulus devletçi zihniyetten kopularak tüm ülkelerin Demokratik Ulus anlayışı temelinde demokratikleşmesiyle yaratılacağını bir kez daha kapsamlı biçimde ortaya koymuştur. Bunun için de Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da demokrasi güçleriyle ilişki içinde Kürt sorununun çözümünü esas alma politikasının önemine vurgu yapılmıştır. Bu açıdan Demokratik Modernite güçlerinin Suriye yönetimi ve demokratik güçlerle birlikte Kürt sorununun çözümünü ve Suriye’nin demokratikleşmesini gerçekleştirme çabalarını desteklediğini ve üzerine düşenleri yapacağını taahhüt etmiştir. Irak’ta ve Başurê Kürdistan’da da sorunların ancak demokratik temelde çözüleceği inancını ortaya koymuştur. Benzer yaklaşım İran için de ortaya konulmuştur.

Türkiye’de demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünün Türkiye’nin demokrasi güçleriyle yapılacak ittifak temelinde AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyle gerçekleştirme iradesi ve kararlılığı güçlü bir biçimde ifade edilmiştir. AKP-MHP faşizmine karşı mücadelenin sadece Bakurê Kurdistan’ın özgürleşmesi ve Türkiye’nin demokratikleşmesi olmadığını; bu mücadelenin Kürdistan’ın dört parçasının özgürleşmesi, kazanımların korunması ve tüm Ortadoğu’nun demokratikleşmesi mücadelesi olduğu vurgulanarak başta Türkiye’nin demokrasi güçleri olmak üzere Ortadoğu’nun tüm demokratik güçlerine, kadınlara ve gençlere bu mücadeleye katılma ve güç verme çağrısı yapmıştır.

15 Şubat’tan başlayarak kesintisiz mücadele

Yürütme Konseyi toplantımız, komploya karşı 23 yıldır Rêber Apo öncülüğünde verilen mücadelenin Apocu hareketin 50. yılında 15 Şubat’tan başlayarak 8 Mart, Newroz, Kahramanlık Haftası, 4 Nisan, 1 Mayısları ve tüm 2022 yılını Rêber Apo’yu özgürleştirme temelinde Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yu gerçekleştirme mücadelesi haline getirilmesi çağrısı yapmıştı.”   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.