KDP’den çocuğunu istiyor

Gule Kaçar

Gule Kaçar

  • KDP güçleri tarafında 29 Ağustos 2021’de Xelîfan’da pusuya düşürülerek dört arkadaşıyla birlikte şehit edilen Süleyman Kaçar’ın annesi Gule Kaçar, tüm çabalarına rağmen bir yıldır oğlunun cenazesine ulaşamıyor. 

 

Kaçar, girişimlerinin sonuçsuz kaldığını; Irak’taki yetkililerin de kendilerine herhangi bir yanıt vermediğini söyledi. Anne Kaçar, şunları ifade etti: “Cenazemi versinler bana. Oğlumun bir mezarının olmasını ve o mezarına gitmek istiyorum. Şehit düştüğünü öğrendiğimizden beri cenazesini almak için uğraşıyoruz. KDP’liler bize, ‘Biz öldürmedik, görmedik, bize sormayın’ diyor. Biz de çocuğumuzun KDP tarafından öldürüldüğünü söylüyoruz. Oğlumun KDP’nin öldürdüğüne eminiz. Onlardan cenazemizi istiyoruz.”

Oğlumun kanı ellerinde

“Oğlumun kanı Mesûd Barzani’nin askerlerinin elinde” diyen anne Kaçar, şöyle konuştu: “KDP hala ihanet ediyor. Kürtlere karşı zalim ve vicdansızlar. Artık bu yanlıştan dönsün, kardeşlerini öldürmeyi bıraksın. Ne zamana kadar bu ihanet içerisinde olacak? Türk devleti oğlumu öldürseydi, ‘Türklere karşı savaşmış’ derdim ama kardeşi dediği kişiler öldürmüş, o yüzden çok fazla öfkeliyim.”  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.