Kesintisiz tecrit protestoları

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle düzenlenen eylemler kesintisiz devam ediyor.

 

Almanya’nın Bielefeld, Köln, Duisburg ve İsviçre’nin Cenevre kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi, özgürlüğü istendi.

Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen eylemi ikinci gününde Osnabrück ve Münster’den Kürdistanlılar devraldı. Eylemde açılan çadır Öcalan’ın posterleri ile donatıldı. Eylem boyunca Öcalan’ın kitaplarından bölümler okundu. Eylemde Öcalan’ın özgürlüğü için Birleşmiş Milletleri (BM) göreve çağıran mektuplar da imzalandı.

Köln’deki eylem ikinci gününde

Almanya’nın Köln kentinde Med Federasyonu ve YJK-E NRW'nin Dom Katedrali yanında düzenlediği eylem ikinci gününde. Eylemde konuşan siyasetçi Leyla Birlik, “Kürt sorunu küresel bir sorun haline geldi. Öcalan ile Kürt sorununun çözümü iç içe geçen bir durumdur. 21 yıldır Abdullah Öcalan ağır bir tecrit altındadır” dedi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) da eyleme destek veriyor. AGİF temsilcisi Şafak Deniz eylemde yaptığı konuşmada, “Öcalan'a özgürlük mücadelesi Soma, Gezi ve İstanbul Sözleşmesi için verilen mücadele ile aynıdır. Kendi taleplerimiz için mücadelemizi yükseltmeliyiz" diye belirtti.

Sanatçılar Beser Şahin, Bengî Agirî ve Rêber Serhat de katıldığı ve şarkılar seslendirdiği eylem önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Duisburg'daki Kürtler BM’ye mektup gönderdi

Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU) tarafından bir süre önce başlatılan mektup kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında Almanya’nın Duisburg kentinde  Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi Kadın Meclisi ve DKTM üyeleri Duisburg Postanesi önünde bir araya gelerek topladıkları yüzlerce mektubu BM’ye gönderdi. Duisburg’da şimdiye kadar 4 binin üzerinde imzanın BM Genel Sekreterliği’ne gönderildiği belirtildi. 

Cenevre’de gençlerden tecrit protestosu

İsviçre’nin Cenevre kentinde alanlara çıkan TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi bir yürüyüş ile protesto etti. Plainpalais’de başlayan yürüyüşte atılan sloganlarla tecrit protesto edildi, Öcalan’a bağlılık dile getirildi. Gençler yaptıkları açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.