Kıbrıs’ta 13 aşırı sağcı tutuklandı

Dünya Haberleri —

  • Kıbrıs’ta mülteci karşı bir grup aşırı sağcı Limasol’de geçtiğimiz hafta yaşanan şiddet olayları nedeniyle tutuklandı. 

 

Geçtiğimiz Cuma akşamı, Limasol aşırı sağcı bir grup tarafından gerçekleştirilen bir gösteriye sahne oldu. Şehirdeki mültecileri protesto eden grup çevredeki dükkanların camekanlarına zarar verdi ve çöp konteynırlarını yaktı. Aşırı sağcılar, 5 kişiye de fiziki saldırıda bulundu. 

Olayların ardından operasyonlar gerçekleştiren Kıbrıs polisi 13 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında yürüyüş organizasyonda yer alan bir kişinin de yer aldığı bildirildi. 

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides "utanç görüntüleri" olarak nitelendirdiği olayları kınadı ve şiddetin göç durumuyla gerçek bir bağlantısı olmayan küçük kriminal bir grubun sorumluluğunda olduğunu belirtti. 

Şiddet olayları, bir grup Kıbrıslı Rum'un Chloraka köyünde protesto gösterisi yapan Suriyelilere saldırmaya çalışmasından sadece dört gün sonra patlak verdi. 

Kıbrıs son yıllarda artan mülteci ve göçmen nüfusu nedeniyle sık sık benzeri olaylara sahne oluyor. İçişleri Bakanlığı'na göre mülteci ve göçmenler şu anda nüfusun %6'sını oluşturuyor ve bu oran AB'deki en yüksek oran.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.