Kimseye baş eğmeyeceğiz

Kadın Haberleri —

Halep'in Şexmeqsud Mahallesi, Esad rejminin ambargosuna direniyor

Halep'in Şexmeqsud Mahallesi, Esad rejminin ambargosuna direniyor

  • Şêxmeqsûdlu kadınlar 13 Mart’tan bu yana Esad rejimi tarafından uygulanan ambargoya karşı un ve temel gıdaların tüketimini en az ve en uzun süreye yayarak, direnişi örgütlüyor.

MIHEMED EBDO/ ANHA-HALEP

Şam rejimi, 13 Mart’tan bu yana kontrol noktaları yoluyla Halep’in Şêxmepsûd Mahallesi’ne gıda ambargosu uyguluyor. 200 bin kişinin yaşadığı mahallede halk açlıkla karşı karşıya geldi.

Zor şartlar altında mücadeleyi öğrendik

Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin her yerinde olduğu gibi Şêxmeqsûd Mahallesi’nde direniş kadar yaşamın örgütleyiciler yine kadınlar. Zor şartlar altında gıda tüketimini en iyi ve uzun süreye yayılacak şekilde koordine eden ve kullanan kadınlar, adeta yoktan var ediyor. 

.
Heyat Şêxo

Son üç yıldır Esad rejiminin ambargosu altında yaşam mücadelesi veren kadınlardan Heyat Şêxo, kötü günlerin hesabını yapmaya çalıştıklarını belirtti. 

Şam rejiminin mahalleye ambargo uygulaması sonucunda, mahalle sakinleri un, pirinç ve buğday gibi temel maddeleri stoklamaya çalıştığındı dile getiren Şexo şunları kaydetti: Şam hükümetinin kuşatması sonucu mahallede ekmek sıkıntısının yaşanması ilk değil. Zor şartlar sonucunda mücadele etmeyi öğrendik. Şikayet etmek yerine çocuklarımıza ekmek yapıyoruz.

Kimsenin önünde baş eğmeyeceklerini vurgulayan Heyat Şêxo, “Şêxmeqsûd Mahallesi direniş mahallesidir ve direniş her zaman devam edecektir” dedi.

.
Heyat Horo

Zor dönemlerde halk yiyeceğini paylaşıyor

Heyat Horo, kuşatma nedeniyle kışın mazot ve ilaçların bittiğini, bu nedenle hastalıkların yayıldığını belirterek, şimdi de un geçişini engelledikleri için mahallede ekmek sıkıntısı yaşandığını belirtti.

Heyat Horo şöyle dedi: Aile işlerini kadınlar yürütüyor. Kadınlar yokluktan varlık yaratıyor. Mahalleye dönük devam eden saldırılara karşı çok fazla zorluk çektik ve direndik.

Halkın ortak yaşamına dikkat çeken Heyat Horo, “Zor ve zahmetli durumlarda komşular yemek ve içeceklerini birbiriyle paylaşıyor. Bu toplumdaki ilişkileri güçlendiriyor” dedi.

Heyat Horo, Şam hükümetinin aç bırakma siyasetinin başarılı olmayacağını da vurgulayarak, halkın direndiğini ve onurlarının her şeyin üstünde olduğunu kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.