Kitabın geliri depremzedelere

Kültür/Sanat Haberleri —

Meral Şimşek ve “Kavimler Toplamı Yokluk” şiir kitabı

Meral Şimşek ve “Kavimler Toplamı Yokluk” şiir kitabı

  • Kürt yazar ve şair Meral Şimşek’in şiir kitabı “Kavimler Toplamı Yokluk” çıktı. Kitabını Frankfurt Newroz’unda okuyucuyla buluşturacak Şimşek kitabın gelirlerini ise depremzedelere yardım için Heyva Sor a Kurdistanê iletecek.

Hakkındaki dava ve ceza nedeniyle bir süredir yurt dışında yaşamak zorunda kalan Şimşek, altıncı kitabını sürgünde çıkardı. Uluslararası birçok ödüle sahip Şimşek’in “Kavimler Toplamı Yokluk” isimli kitabı geçtiğimiz hafta Sancı Yayınları’ndan çıktı.

Kitabını Newroz’da okuyucuyla buluşturmanın heyecanını yaşayan Şimşek, kalemimi besleyen argümanların Kurdistan’dan geldiğini belirterek, “Elbette evrensel bir dil yakalamanın önemini biliyor ve bu yönlü yazınsal çabalar harcıyorum ancak kişinin beslendiği yerden ayrı durması çok mümkün değil. Sonuç olarak kaleminizin nereye aktığı nereden beslendiğiyle alakalı bir durumdur” diyor.

Şimşek, “Ne olursa olsun, merdivenin hangi basamağında olursam olayım kendimi vatandan ayrı düşünmem ya da duygularımı oradan koparmam mümkün değil. Vatan, insan unsuruyla bütünleşiktir ve nihayetinde hissettiğim ve yazdıklarım da buna bağlı olarak toplumsallaşır” diye belirtiyor.

Şimşek’in, “Nar Lekesi, Mülteci Düşler, Ateşe Bulut Yağdıran, İncir Karası ve Arzela” isimli kitapları bulunuyor. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.