Kızımın ölmesini bekliyorlar

Nuray Balaç

Nuray Balaç

  • Adil yargılanma talebiyle 284 gündür ölüm orucunda olan Sibel Balaç’ın annesi Nuray Balaç, “Kızım ölsün diye uğraşıyorlar” dedi. 

 

Adil yargılanma, hasta tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin sona ermesi talepleriyle 29 Aralık 2021’de ölüm orucuna başlayan Sibel Balaç, “İnfaz erteleme” başvurusu nedeniyle 9 Eylül’de Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi'ne sevk edildi. Balaç, hastanenin mahkum koğuşunda tutuluyor. Balaç için beklenen Sağlık Kurulu Raporu Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderildi. Refakatçi olarak kalan anne Nuray Balaç, MA'ya yaptığı açıklamada, kızının artık yürüyecek durumda dahi olmadığını söyledi.

Balaç, biran önce serbest bırakılmasını isteyerek, şunları ifade etti: "Evladım ölüm orucunu bırakmaz, çünkü çok haksızlığa uğradı. Olmayan suçlarla yargılanıyor. Kızıma banyo yaptırdığım sırada kemikleri sayılıyor. Kızımı kaybetmek istemiyorum. Bütün yetkililere sesleniyorum biran önce evladımı bıraksınlar. Ya evladım felç olacak ya da evladımı kaybedeceğim. Kızımı bıraksınlar da tedavi ettireyim.” 

Hastane koşulları çok kötü; tuvaletin içeride ve hijyensiz olduğunu belirten Balaç, hastanede sağlık durumunun daha da kötü olduğunu, idrar yollarında enfeksiyon oluştuğunu söyledi. Balaç, "Cezası 8 yıl. Dört senesi bitti. Kalan ömrünü mahvetmesinler” dedi.

Sibel Balaç

Her gece kızına bir şey olacak korkusuyla başında beklediğini aktaran anne Balaç, 38 kiloya düştüğünü belirterek, “Herhangi bir müdahale de yapılmıyor, evladım müdahale yapılmasına da izin vermez. Kızıma bir senenin içerisinde toplamda 700 gün hücre cezası verdiler. Felç geçirme durumu var ve havalandırmaya bile çıkarılmıyor, kızım ölsün diye uğraşıyorlar. 10 dakika sonra bile kızıma ne olacağı belli değil. İşini geri isteyenlere destek olduğu için kızıma bunlar yapılıyor. Kızıma dokunmaya korkuyorum. Bir şey olacak diye ödüm kopuyor” şeklinde konuştu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.