Koçerler seçim için yaylayı erteledi

Kadın Haberleri —

Koçerler

Koçerler

  • Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yayla yolculuklarını erteleyen koçerler, artık bu dönemin kapanmasını istediklerini belirterek, bir oyun olun bile heba olmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için milyonlarca seçmen 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Siyasi partilerin ikinci tur seçimleri için çalışmaları sürerken, seçmen sandığa gitmek için gün sayıyor. Şirnex'in Hezex (İdil) ilçesinde yaşayan ve her yıl Mayıs ayının başından itibaren Wan, Sêrt ve Colemêrg kentlerinde bulunan yayların yolunu tutan koçerler, bu yıl seçimler nedeniyle bu yolculuklarını erteledi. MA'dan Zeynep Durgut'a konuşan koçerler, değişimden yana ve umutlu olduklarını söyledi. 

Koçerlerden Rihan Denker (70), mevcut iktidarın gideceğine dair büyük bir umut taşıdıklarını ifade ederek, “Bizler kazanacağız. Seçimin son gününe kadar etrafımızda bulunan herkesin sandığa gitmesi için çabalayacağız. El ele verirsek başarırız. Çocuklarımızı tutukladılar, katlettiler ve evlerimizi yakıp talan ettiler. Kadınlar ve gençler, oyunu kullanmalı, sandıklara sahip çıkmalı” diye seslendi. 

Kimse oyunlara gelmemeli

Koçerlerden Halime Ete (50) Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceklerini belirterek, "Kimse oyunlara gelmemeli. Kimse umutsuzluğa kapılmamalı. Erdoğan dönemi bitiyor. Ona şimdiye kadar oy verenler de elini vicdanına koymalı. Biz çok acı çektik ama umudumuz dipdiridir. Bu kadar acı çekmiş biz kadınlar olarak umutluysak, gençlerin daha fazla umutlu olması gerekiyor. Kimse 'benim oyum ile ne değişir?' demesin. Her şey değişir. Oylarımızı kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

Bir oy bile heba olmamalı

Yıllardır yaşatılan acıların hesabını sormak için 28 Mayıs’ta tekrar sandığa gideceğini söyleyen koçerlerden Fatma Ekinci (65) ise şunları söyledi: "Bu zulümden kurtulmak için oyumuzu kullanmalıyız. Tek bir oyumuz bile heba olmamalı. Vicdan sahibi olan ve değişim isteyen herkes Kılıçdaroğlu’na oy versin. Bizler 21 yılda işkencenin ve zulmün her türlüsünü gördük ve yaşadık. Bu yüzden sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullandıktan sonra sandıklara da sahip çıkacağız.”

Çocuklarımızın dönmesi için

Koçerlerden Asya Elçiçek (68), 21 yılda sadece zulüm gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Köylerimizi, dağlarımızı yıktılar. Yapmadıkları şey kalmadı. Erdoğan'ın gitmesi ve çocuklarımızın geleceği için oyumuzu Kılıçdaroğlu’na vereceğiz. Cezaevlerindeki, sürgündeki çocuklarımızın evlerine dönmesi için oyumuzu kullanmalıyız. 14 Mayıs'ta yayladaydım, seçimin bitmesine az bir süre kala gelip oyumu kullandım. Bu sefer de oyumu aynı heyecan ve inançla atacağım." 

ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.