Köln’de olacağız

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre

Cenevre

  • Kürtlerin Cenevre’deki BM Ofisi önünde 25 Ocak 2021’den beri gerçekleştirdikleri çadır eyleminde bir kez daha Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin süreceği vurgulandı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması temelinde 25 Ocak 2021'de başlatılan oturma eylemi sürüyor. BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında açılan çadır etrafında gerçekleştirilen oturma eylemi boyunca eylem yürütücüleri tarafından kamuoyuna Rêber Apo’ya yönelik sürdürülen mutlak tecridin boyutlarına dair bilgilendirme yapıldı. 

Köln yürüyüşüne katılım çağrısı

Bu hafta düzenlenen eylemde konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, "10-15 Şubat tarihlerinde Basel'den Fransa'nın Strasbourg kentine Enternasyonalist dostlarımız öncülüğünde bir uzun yürüyüş gerçekleştirilecek. Cenevre eylemcileri olarak düzenlenecek olan bu yürüyüşte yerimizi alacağız" dedi. Yılmaz 17 Şubat'ta Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan merkezi yürüyüş ve mitinge ilişkin konuşmasını sürdürerek "Düzenlenecek olan yürüyüşe hamleyi başarıya ulaştırmayı esas alarak katılacağız. Bu temelde Cenevre'de yaşayan halkımızı 17 Şubat'ta yapılacak olan eyleme katılmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İmralı’ya kart gönderildi

Yapılan açıklama sonrası Tevgara Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve Teko-Jin öncülüğünde postane önüne giden eylemciler  “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için imzalanan onlarca kartı gönderdi. TCŞ adına burada bir açıklama yapan Ramazan Amed, "Kürt gençleri olarak Önder Apo'nun özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz" dedi. Kartların gönderilmesi sonrası tekrar Nations meydanına geçen eylemciler oturma eylemine devam etti.CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.