Korona değil sanat merkezi 

Toplum/Yaşam Haberleri —

Vejîn müzik grubu solisti Özgür Işık

Vejîn müzik grubu solisti Özgür Işık

  • Korona nedeniyle bir süre kültür sanat çalışmalarına ara veren Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi (Nav-Berlin) yeni folklor ve müzik kursu için hazırlıklarını yapıyor. 

Korona nedeniyle bir süre kültür sanat çalışmalarına ara veren Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi (Nav-Berlin) yeni folklor ve müzik kursu için hazırlıklarını yapıyor. 1 Ekim’den itibaren kurslar için kayıtlar alınmaya başlandı. Hedef 25 Ekim’de ders başı yapmak. 
Salgın nedeniyle uzunca bir süredir Korona Kriz Masası olarak kullanılan Nav-Berlin, kültür sanat çalışmalarına yeniden ağırlık verecek. Eski kurslarını aktifleştirecek Nav-Berlin ayrıca çocuklar ve gençler için halk oyunları ve saz kursu da açacak. Nav-Berlin Kültür Komisyonu Eşsözcüsü ve Vejîn müzik grubu solisti Özgür Işık, kurslar hakkında bilgi vererek, herkese kültürlerini öğrenme ve sahip çıkma çağrısında bulunu. 

Çocuklar ve gençler için
İnsan ve toplum sağlığını ön planda tuttukları için çalışmalarına bir dönem ara verdiklerini ifade eden Işık, “Çocuklar ve gençler için halk oyunları kursu başlatacağız. Zaten genç kadın folklor grubumuz vardı, onu aktifleştireceğiz. Ayrıca enstrüman olarak da farklı yaş gruplarını dikkate alarak saz kursu açacağız” dedi. 
Başvuruların beklentilerinin üstünde olması durumunda gerekli tedbirleri alacaklarını da vurgulayan Işık, “Farklı eğitmenlerle farklı yaş gruplarına birden fazla kurs açacağız. Örneğin başvurularda 3-6 yaş grubundaki çocuklar için başvuru olursa -ki o yönde bir beklentimiz var- ona göre 3-6 yaş arası grubumuz olacak” diye belirtti.
15 Ekim’e kadar sürecek kayıtlar için "Residenzstr 54, 13409 Berlin" adresinde hizmet veren Nav-Berlin’e başvuru yapılabilir.
YÖP/BERLİN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.