Korucubaşı öldürmekle yetinmedi

Korucubaşı Şirin Akçay

Korucubaşı Şirin Akçay

  • Korucubaşı Şirin Akçay, Midyat’ta Musa Çelik’i katletti, korucular Çelik'in ailesini de tehdit etti.

 

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Mesken (Çamyurt) köyünde korucubaşı olan muhtar Şirin Akçay ile kardeşleri Veysi ve Mahsum Akçay’ın uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırı sonucu ağır yaralanan Musa (Mazlum) Çelik (28) hayatını kaybetti.

Saldırı sonrasında Şirin Akçay ile kardeşleri Veysi ve Mahsum Akçay’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan 3 isim, Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından Midyat Adliyesi’ne sevk edildi. 

MA'ya konuşan Musa Çelik’in ağabeyi İdris Çelik, kardeşinin alacağını talep etmesi üzerine aralarında önce tartışma yaşandığını, daha sonra kardeşine küfür ederek, ateş açtıklarını söyledi. Devletin silah vererek Akçay Ailesi'ni köyün içine bıraktığını ifade eden Çelik, köy içinde korucu olduklarını ve silahla gezerek halkı tehdit ettiklerini ifade etti. Çelik, “Korucular devletin silahıyla kardeşime saldırıp, katlettiler. Hak ve adalet yok" dedi.

Musa Çelik'in bir yakını da Çelik’in yaralanmasının ardından korucubaşı ve kardeşlerinin ailenin evine giderek tehditler savurduğunu söyledi. Akçay ve yakınlarının korucu kimlikleriyle köylülere zulmettiklerini aktaran Çelik’in yakını, köyde korucuların silahlarının alınmaması durumunda köylülerin başka sorunlar da yaşayacağına işaret etti.

Korucubaşı Şirin Akçay, sosyal medyada yayınladığı videolarla da tanınan bir isim. Silahla rastgele ateş açmasıyla tepki çeken videolar yayınlayan Akçay, kimi videolarında ise tehditler savuruyor.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.