Kriz kitap fuarını da vurdu

Kültür/Sanat Haberleri —

Munzur Kitap Fuarı

Munzur Kitap Fuarı

  • Ekonomik krizle birlikte artan pahalılık yayın evlerini de kötü etkiliyor. Geçtiğimiz seneye oranla kitap fiyatlarında yaşanan yüzde 30’luk artış nedeniyle okuyucular kitap alırken iki kez düşünüyor.

Ekonomik krizle birlikte artan pahalılık yayın evlerini de kötü etkiliyor. Geçtiğimiz seneye oranla kitap fiyatlarında yaşanan yüzde 30’luk artış nedeniyle okuyucular kitap alırken iki kez düşünüyor. Dersim’de ilk kez düzenlenen Munzur Kitap Fuarı’nda stant açan yazar Çiğdem Keleş, kitap satışlarının çok düşük olduğunu söyledi.

JİNHA’dan Medine Mamedoğlu’nun haberine göre “Hep güzel kal” adlı şiir kitabının yazarı Çiğdem Keleş, eskiye oranla insanların kitaplara ilgisinin çok azaldığını söyledi. 

Geçtiğimiz yıla oranla kitap fiyatlarında yüzde 30’luk bir artışın yaşandığına dikkat çeken Çiğdem Keleş, “Bu internet üzerinde satışlarda da kitap fiyatları epey yüksek. O yüzden insanlar normal stantlara yöneldiği zamana arada büyük bir uçurum ve fark oluyor. Hayat şartları zorlaştıkça fiyatlar artıkça kitapların da maliyeti artıyor. Maliyet çıkartma ve diğer masraflar derken bunlar kitapların satışına da yansıyor” şeklinde konuştu.

İnsanların alım gücü olmadığı için kendilerinin de satış yapamadığına değinen Keleş, bu sürecin hem yazarları hem de yayın evlerine ciddi zararlar verdiğine dikkat çekti. DERSİM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.