Kumdan Kale Kızları

Kültür/Sanat Haberleri —

Kumdan Kale Kızları kitabı

Kumdan Kale Kızları kitabı

  • Aras Yayınları'ndan "Kumdan Kale Kızları" kitabı,  Bedrosyan ailesinin Anadolu’dan Halep’e, oradan da Amerika’ya uzanan sürükleyici hikayesini konu alıyor. 

Genç yazar Laura Bedrosyan dünyanın pek çok dilinde okunan yazar Christ Bohjalian’ın Kumdan Kale Kızları kitabının kahramanı.  Aras Yayınları'ndan çıkan kitap Bedrosyan ailesinin Anadolu’dan Halep’e, oradan da Amerika’ya uzanan sürükleyici hikayesini konu alıyor. 

Laura Bedrosyan, New York’un bir banliyosunda ve Miami’de geçen çocukluğunu, evdeki Şark halılarını, etrafta kullanılmadan yatan nargile marpuçlarını ve çözemediği bir dilde yazılmış kitapları anımsarken, dedesi Armen’in ölümünün ardından anlatılmaya başlayan hikayelerle kendini, uzun süredir hakkında yazmayı deneyip başarısız olduğu bir olaya dönerken buluyor.

Ve hayat “her Ermeni hikâyesi gibi” Laura’yı da 1915’e, Halep’e götürüyor. Misyoner Elizabeth’in, eşi ve kızından ayrı düşmüş Armen’in, yetim Hatun’un, Nıvart’ın, soykırımı fotoğraflamaya kararlı Alman mühendisler Helmut ve Eric’in hayatları Halep’te kesişiyor.

hris Bohjalian, farklı kuşakların anlatılarını birbirine örerek tarihsel travmaların hiçbir zaman kaybolmadığını, geçmişimizin bugünümüzde yaşamaya devam ettiğini gözler önüne seriyor. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.