Kurak Günler’ni izlemek farz oldu!

Kültür/Sanat Haberleri —

Emin Alper'in filmi Kurak Günler

Emin Alper'in filmi Kurak Günler

  • Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı iktidar medyasının hedef gösterdiği Emin Alper'in filmi Kurak Günler'e verilen desteği faiziyle geri istedi.

Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı iktidar medyasının hedef gösterdiği Emin Alper'in filmi Kurak Günler'e verilen desteği faiziyle geri istedi.

Filmin senarist ve yönetmeni Emin Alper ile yapımcısı Nadir Öperli ise seyircileri "Kurak Günler"i 9 Aralık tarihinden itibaren sinemalarda bilet alarak izlemeye davet etti.

Alper ve Öperli şu açıklamayı yaptı: "Bu karar, 2018 yılı Kasım ayında başvuru yaptığımız ilk taslaktan sonra, proje geliştirme sürecinde senaryoda gerçekleştirdiğimiz değişikliklerin uygun görülmemiş olması gerekçesiyle alınmıştır. Bu, senaryonun tüm değişiklikleri içeren nihai halini Sinema Genel Müdürlüğü'ne teslim ettiğimiz tarihten 20 ay sonra alınmış bir karardır.

Sansür süreci

Bu karar kuşkusuz, filmimizle ilgili Cannes Film Festivali'nin hemen ertesinde başlayan, Antalya Film Festivali'nden sonra da devam eden yalan ve karalamaya dayalı medya kampanyalarının baskısıyla alınmıştır.

Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kamu fonları destek verdikleri filmlerin senaryolarındaki değişiklikleri denetlemez.

Maalesef Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019'da yapılan yönetmelik değişikliğiyle, senaryolar üzerindeki değişiklikleri takip etmek bahanesiyle eserlerimize yönelik açık bir sansür süreci işletmektedir.

Film 9 Aralık'ta vizyonda

Yaşadığımız bu mağduriyet karşısında bize destek olmak isteyen seyircilerimizi 'Kurak Günler'i 9 Aralık tarihinden itibaren sinemalarda bilet alarak izlemeye davet ediyoruz." İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.