Kurdistan semaları artık rahat değil

Murat Karayılan

Murat Karayılan

  • PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, düşmanın artık Kurdistan semalarında keyfine göre hareket edemeyeceğini belirterek, "İHA/SİHA'lara karşı imkan yaratma, silah bulma ve füze sistemini temin etme bizim açımızdan stratejiktir" dedi. 
  • Gerillanın son üç yıldaki taktik açılımının düşmanı durdurduğunu kaydeden Karayılan, "Bu hava savunma sisteminin ise inancını daha da perçinliyor, güçlendiriyor; halkımızın özgürlük stratejisini sağlamlaştırıyor" diye konuştu.

Hiçbir ülke ve toplumun kahramansız olmadığını, bir ulusun var olabilmesi için kahramanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, şunların altını çizdi: "Halkının geleceği ve davası uğruna kendini feda eden kahramanları olan bir halkın kazanması kesindir. Kürt halkının da kahramanları vardır ve mutlaka başaracaktır."

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Dengê Gel radyosunun sorularını yanıtladı. Tarihi bir dönemden geçildiğini, önümüzdeki günlerde Kurdistan'da savaşın gelişeceğini belirten Karayılan, işte soykırımcı Türk devletinin hazırlandığı bu savaştan önce Kürt halkının, Newroz meydanlarında tutumunu, nerede yer aldığını, tarafını deklare ettiğini söyledi. Kürt halkının taleplerini de net olarak duyurduğunu, gerillanın taktik ve teknik başarısını da sevinçle karşıladığını kaydeden karayılan, "Adeta büyük bir ulusal kongre gerçekleşti" dedi. Bu Newroz'da Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğünü istediğini, gerçek bir halk önderi olduğunu bir kez daha ispatladığnı belirten Karayılan, "Kuşkusuz uluslararası kurumlar ve uluslararası kamuoyu, halkımızın bu çağrısını ve tutumunu dikkate almalıdır" şeklinde konuştu.

Çok önemli bir müjdeydi

Gerillanan hava savunma sistemiyle ilgili müjdesinin halkı mutlu ettiğini gözlediklerini söyleyen Karayılan, şöyle devam etti: "Gerçekten önemli bir müjdeydi. Sıradan bir şey değil, Kürt halkı açısından yenidir. Kürt halkının düşmanları, hep daha çok ve güçlü olmuş. Halkımız bundan dolayı siyasi, ideolojik ve askeri araçlar açısından çok cevap olamamış. Şimdi durum değiştir. Düşman bilindiği gibi bu İHA/SİHA'larla Kürt Özgürlük Hareketi'ni yok etmek istedi. Hatta bu araçlarıa sahip olduklarında 'PKK’nin bir yıllık ömrü kaldı' dediler. Birçok katliamı da bu araçlarla yaptılar. Düşmanın elinde olan bu araçlara karşı imkan yaratma, bir silah bulma ve füze sistemini temin etme bizim açımızdan stratejiktir. Dolayısıyla stratejik bir silahtır, zaten şimdiden savaşa etkisi de oluyor. Önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla etki edecek. Tekrar dengeyi sağlama ve düşmanın elindeki fırsatları elinden alma imkanına kavuştuk Bunun, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin gelişiminde önemli bir imkan olacağına inanıyoruz. 

 

 

Kurdistan semaları rahat değil

Unutmayalım; bu bir savaştır ve düşman yine elinde olanlarla halkımızı darbelemek, katliamlar yapmak, suikastlar geliştirmek isteyecek ve bunun için çabalayacaktır. Tedbirli olmalıyız. Bilmeliyiz ki; düşman artık Kurdistan semalarında keyfine göre hareket edemeyecektir. Biz yalnızca bir tekniği elde etmiş değiliz; bu son üç yılda taktik açılım yapmış durumdayız ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın bu taktik açılımı düşmanı durdurdu. Bu tekniğin bulunması ise güçlerimizin inancını daha da perçinliyor, güçlendiriyor; halkımızın özgürlük stratejisini sağlamlaştırıyor."

Kahramansız toplum yoktur

Kahramanlık Haftası'nın Mazlum Doğan'ın büyük eylemini gerçekleştirdiği Newroz günü (21 Mart) başlayıp ölümsüz komutan Mahsum Korkmaz'ın (Egîd) şehadeti günü olan 28 Mart'a kadar sürdüğün ühatırlatan Karayılan, şunları söyledi: "Bir ülkenin ve toplumun mutlaka kahramanları vardır ve bu biçimde ülke ve toplum olmuşlardır. Hiçbir ülke veya toplum kahramansız olmaz. Varlıklarının bir yerinde mutlaka bir kahraman vardır. Belki kimileri askeri olmayabilir ama kültürel ve ruhani olabilir. Hangi anlamda olursa olsun kahramanlar, toplumların varlığında temel bir rol oynamıştır. Böyle olmazsa toplumlar kendisini savunamaz.

 

 Mazlum Doğan ve Mahsum Korkmaz (Egîd)

 

Kürt kahramanlar da vardır

Kürt toplumunun da kahramanları vardır ve bu kahramanların halkımızın içerisinde bir yeri söz konusudur. Son yüz yılda Kurdistan’a dönük soykırım saldırıları çok sert bir biçimde yürütüldü. Dört parçaya bölündü; asimilasyon, beyaz soykırım ve fiziki soykırım politikaları çok güçlü bir biçimde uygulandı. Halkımız yok olmanın eşiğine getirildi. Böylesi bir dönemde Önder Apo’nun çıkışı kuşkusuz tarihi bir çıkıştı. Bu dönem de kendisiyle birlikte kahramanlarını yaratmasaydı, düşmanın sert saldırılarına karşı da direnemezdi. Mazlum Doğan, çıkışıyla zindanlarda düşmana karşı olan direnişte bir kahramanlık anlayışını geliştirdi. Aynı şeyi Egîd yoldaş da dağlarda geliştirdi. Bu temelde Tarihi 15 Ağustos 1984 Atılımı gerçekleşti. Bu biçimde zindanlardaki duruş ve direniş ulusal bir isyan halini aldı; bu da kendisiyle birlikte Diriliş Devrimi’ni yaratarak yeni bir tarihsel süreç geliştirdi. Şimdi biz bu tarihi atılımın 40. yılındayız. Tarihi 15 Ağustos Atılımı, yalnızca ordulaşmayı geliştirip mücadele eden, başkaldıran bir halkı yaratmadı; aynı zamanda kendisiyle birlikte birçok kahramanı da yarattı.

Ulusun kahramanlara ihtiyacı var

Kahramanlık olmazsa varlık da olmaz. Bir ulusun var olabilmesi için kahramanlara ihtiyacı vardır. Tarihi kahramanlıklarla süslenen halk varlığını sürdürebiliyor ve geleceğini yaratabiliyor. Bugün halkımız da mücadelesini bu aşamada yükseltiyor ve bu biçimde kazanacaktır. Bu biçimde kahramanları olan bir halk, mutlaka başaracaktır. Halkının geleceği ve davası uğruna kendini feda eden kahramanları olan bir halkın kazanması kesindir. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.