Kürdistan’ı birlikte savunalım

.

.

  • Gerillanın, direnişiyle tüm Kürdistan’ı savunduğunu, Kürtlerin varlık yokluk mücadelesini verdiğini belirten KCK Yürütme Konseyi, "Kürdistan’ın tamamı işgal ve soykırım saldırısıyla karşı karşıyadır. Tüm Kürtlerin önünde duran görev Kürdistan’ı birlikte savunmak olmalıdır" dedi.

 

KCK Yürütme Konseyi, soykırımcı güçlerin gerillanın direnişi ve halkın ayağa kalkışıyla birlikte püskürtüleceğini söyleyerek, şunun altını çizdi: "Gerillayla bütünleşen halkın mücadelesini hiçbir soykırımcı güç durduramaz."

KCK Yürütme Konseyi, Medya Savunma Alanları’nda devam eden işgal saldırılarıyla ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı. Saldırıların ilk anından itibaren gerillanın işgalci güçlere darbe üstüne darbe vurduğu, soykırım saldırısına karşı Kürt halkının var olma ve özgür yaşama savaşını verdiği belirtilen açıklamada, "Gerilla tüm Kürdistan’ı ve Kürt halkını savunma savaşı veriyor. Direnişi de tüm Kürt halkına ve siyasi güçlerine Kürdistan’ı birlikte savunalım çağrısıdır. Bu direniş, tüm Kürdistan’ın savunulmasıdır. 3. Dünya Savaşı koşullarında Kürt halkı soykırıma uğratılmak isteniyor. AKP-MHP faşist iktidarı, Kürt soykırımını tamamlamadaki ısrarını ortaya koyuyor. Bu soykırımcı saldırılar karşısında Kürtler varlık yokluk mücadelesi veriyor. Kürdistan’ın tüm parçaları işgal ve soykırım saldırısıyla karşı karşıyadır. Bu açıdan bugün tüm Kürtlerin önünde duran görev Kürdistan’ı birlikte savunmak olmalıdır" denildi.

Tarihi gaflet uyarısı

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırısının tüm Kürt halkına saldırı olduğu gibi, direnişin de tüm Kürt halkını savunma direnişi olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi: "Bu direniş, tüm Kürtlerin birlikte yürüttüğü ulusal var oluş direnişi haline getirilmelidir. Eğer saldırı ve direnişin bu karakteri görülmezse Kürtler açısından tarihi bir gaflet durumuna düşme yaşanır. Bunun sonuçları da Kürdistan’ın tüm parçaları için ağır olur. Bu açıdan gerilla ordusu komutanı Murat Karayılan yoldaşımızın vurguladığı gibi bu direniş tüm Kürdistan’ı savunma direnişidir. Tüm yurtsever güçler de tarihi sorumluluklarını üstlenip bu direnişte yerlerini almalıdırlar."

Hiçbir soykırımcı güç durduramaz

Her gerillanın varlığını, Kürdistan ve Kürt halkına adadığı, Kürt halkının da kendilerine onur kazandıran bu evlatlarına sahip çıkacağı kaydedilen açıklamada, "Çünkü soykırımcı güçler gerillanın direniş ve halkın ayağa kalkışıyla birlikte püskürtülecektir. Gerillayla bütünleşen halkın mücadelesini hiçbir soykırımcı güç durduramaz. Halkımız gerillayla birlikte direnişi sürdürerek Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu mutlaka gerçekleştirecektir" diye ifade edildi.

Tüm gerillaları selamladı

Bu direnişin, Özgürlük Hareketi’ne ve tüm Kürt halkına büyük bir onur kazandırdığını söyleyen KCK Yürütme Konseyi, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bizlere bu onuru kazandıran tüm gerillalarımızı tüm halkımız ve Özgürlük Hareketimiz adına selamlıyor, başarılarının devamını diliyoruz.”   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.