Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

  •  Türk ırkçılar, Antalya Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde üç Kürt öğrenciye saldırdı. Yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Irkçı saldırı, protesto edildi. 

 

Kürt öğrenciler, ırkçılar karşısında sinmeyeceklerini belirterek, "Gerektiğinde kalemimizle, gerektiğinde yumruğumuzla tam da karşınızdayız" dedi. 

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde 30 kişilik ırkçı bir grup, kampüs içerisindeki bir mekânda oturan üç Kürt öğrenciye saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrencilerden Botan Artuç ile Feyzi Akan, Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, saldırıya uğrayan Hatice Tonğ ise Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde 30 kişilik ırkçı bir grubun saldırdığı Kürt öğrenciler için bir araya gelen Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, saldırıyı protesto etti. Akdeniz Üniversitesi içinde bulunan Olbia Çarşı içinde açıklama yapan öğrenciler, ırkçı grupların ellerini kollarını sallayarak kampüs içerisine girdiklerini belirtti. Öğrenciler polisin olanlara sessiz kaldığını ifade ederek, her türlü ırkçı saldırıya karşı direneceklerini vurguladı. Açıklama yapan öğrenciler daha sonra kampüste yürüyüş gerçekleştirerek, “Akdeniz faşizme mezar olacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Akdeniz goristan ji bo faşistan” şeklinde slogan attı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri de ırkçı saldırıyı Beyazıt Meydanı’nda yaptıkları açıklamayla protesto etti. Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan öğrenciler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Faşist saldırılar mücadelemizi engelleyemez", "Kürt öğrenciler faşist saldırılara boyun eğmez" yazılı dövizler taşıdı. Açıklamada, "Faşist saldırılar yurtsever öğrencilere boyun eğdiremez!" pankartı açıldı. Öğrenciler adına açıklama yapan Mazlum Büyükkaya, Kürt öğrencilere dönük İstanbul ve Ankara üniversitelerinde yapılan ırkçı saldırıları hatırlatarak, mevcut siyasi iklimin bu saldırılara zemin hazırladığını vurguladı. Saldırıların temel sebebinin AKP-MHP faşist ittifakının Kürtlere dönük hayata geçirdiği politikalar olduğunu belirten Büyükkaya, "Varlıklarını yokluğumuz üzerine inşa eden AKP-MHP faşizmine ve devamcısı oldukları 100 yıllık Kürt soykırım politikalarına karşı kendimizi koruduk, korkmadık ve direndik” dedi.

Saldırıların karşısında duracaklarının altını çizen Büyükkaya, Öğrenci Gençlik Birliği (ÖGB) ve sivil polislerin bu saldırıları organize ettiğini belirtti. Büyükkaya, ırkçı saldırılar ile Kürt öğrencilerin üniversitelerden uzaklaştırılmasının amaçlandığına dikkat çekti. Saldırılara karşı boyun eğmeyeceklerini dile getiren Büyükkaya, meşru savunma temelinde karşılık vereceklerini belirtti. Büyükkaya, “Gerektiğinde kalemimizle, gerektiğinde yumruğumuzla tam da karşınızdayız” şeklinde konuştu.   ANTALYA/İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.