Kürtçe kente hakim olacak

  • Farqîn'deki coşkulu seçim buluşmasında konuşan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, kentin bütün sokaklarında Kürtçeyi hakim kılacaklarını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesinde seçim mitingi düzenledi. Mitingin yapıldığı Azizoğlu Meydanı parti bayraklarıyla süslendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun ile Farqîn Belediyesi Eşbaşkan Adayları Sevim Biçici ve Kadri Esen'in de aralarında olduğu partililer, Qortik Mahallesi yakınlarında yapılan karşılamanın ardından miting alanına geldi. Yurttaşlar, iki ayrı arama noktasından geçtikten sonra miting alanına giriş yapabildi. Mitinge katılan yurttaşlar uzun bir süre Kürtçe ezgiler eşliğinde halaya durdu. Bayındır ve beraberindekilerin alana girmesiyle coşku arttı. Kitle, sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı attı.  

 

 

Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla şehit için saygı duruşu yapıldı. Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, kentin bütün sokaklarında Kürtçeyi hakim kılacaklarını vurguladı. Hatun, gençlerin yaşadığı sorunlara değinerek, “Bizler Farqîn gençlerinin toprağına sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ise "Halkımız, Türkiye ve Kurdistan’da tüm il ve ilçelerde ayakta. Büyük başarı için çalışıyorlar. Bugün Farqîn’de diyoruz ki; hainlerin ve dilimizi inkar edenlerin yanında yer almayın. Kapınız, meydanınız burasıdır. Buyurun buraya gelin. Bugüne kadar şaşıran kim varsa; dönün, bize el ve omuz verin. Bu halkın özgürlüğü, başarısı için bizim yükümüz ağırdır. Siz de bu yükümüzü sırtlamaya var mısınız?” diye sordu. Bayındır, 31 Mart’ta Farqîn'i "talancılardan ve kayyımlardan" kurtaracaklarını belirtti.  

Miting, Kollektifa Ritmên Azad’ın seslendirdiği şarkılarla son buldu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.