Kürt’e karşı kullanılan silahlar Avrupa’dan

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Avrupa’daki Kürtlerin “Zamanı Geldi - Öcalan’a Özgürlük” kampanyası çerçevesindeki eylemleri sürüyor. 

Almanya’nın başkenti Berlin ile Mannheim, Darmstadt ve Köln kentleri ile Fransa’nın Marsilya kentinde sokağa çıkan Kürtler, İmralı’daki tecridi protesto etti, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünü istedi.
* Berlin’de TCŞ ve Teko-JIN öncülüğünde Hermannplatz’da yapılan eylemde Kürt Halk Önderi’nin büyük bir posteri açıldı. TCŞ temsilcisi, “Önder Apo’nun özgürlüğü çok yakın, son darbeyi vuralım” dedi.
* Darmstadt’ta yapılan eylemde okunan bildiride, “Ağırlaştırılmış tecridi kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verildi.
* Mannheim’da eylem yapan Kürtleri Alman polisi, taşıdıkları bayraklar ve renkler nedeniyle engellemek istedi. Buna rağmen gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklamasında, “Efrîn’den Rojava’ya, Cizre, Sur, Silopi ve İdil’e kadar Kürtlere karşı kullanılan silahların hepsi Almanya ve Avrupa’dandır” denildi.
* Köln’de yapılan eylemde Kürtler, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup gönderdi. Yapılan basın açıklamasında, “Köln’deki Kürdistanlılar olarak beş bin imza göndererek BM’de bir etki yaratmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
* Marsilya’da TCŞ ve diğer antifaşist gruplar, Türk Konsolosluğu’na ve üst geçitlere “Türkiye faşist, Macron suç ortağı”, “PKK ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılmalıdır’, “Kürt yoldaşlarımızı serbest bırakın” ve “Kürt yoldaşlarımızın tutuklanmasına karşı uluslararası antifaşist dayanışma” yazılı pankartlar astı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.