Kürtler onu gönderecek

Keskin Bayındır

Keskin Bayındır

  • DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Cumhur İttifakı’nın ülkeyi karanlığa sürükleyeceğini belirterek, “Kürt halkı baskı ve zulüm politikasına 14 Mayıs’ta cevap vermiştir, 28 Mayıs’ta Erdoğan rejimini göndererek net tavrını ortaya koyacaktır” dedi. 

“Faşizmi geriletme” stratejisini ikinci turda sürdüren Yeşil Sol Parti Êlih (Batman) Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, halkın 14 Mayıs’ta gösterdiği tutumu 28 Mayıs seçimlerine taşıyacaklarını belirterek, “Erdoğan ve temsil ettiği faşist zihniyeti devirmekte kararlıyız” dedi. Erdoğan’ın her seçimde dincilik ve milliyetçilik üzerinden çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Bayındır, şöyle konuştu: “Irkçılık ve faşizmi artıran bu zihniyet, dini de istismar ediyor. AKP bunu insanlık dışı bir uygulamayla, kutuplaştırmayla yapıyor. Buna karşın toplumsal özgürlük, barış, demokrasi, eşitlik talebi olanların, bir arada yaşamanın yollarını sunan bir mücadele anlayışı var. AKP-MHP iktidarı, antidemokratik yöntemlerini devreye koyan ve devletin tüm imkanlarıyla seçime girdi. Bu faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. 28 Mayıs seçimleri çok önemli. Kürt halkı 14 Mayıs seçimlerinde demokrasiden yana olan tutumunu ortaya koydu. Bu tutum, 28 Mayıs’ta kendini güçlü bir şekilde gösterecek.”

AKP’nin iktidarları döneminde yaşanan katliamları hatırlatan Bayındır, “Erdoğan’ın Kürt halkının hafızasında yaratığı yıkım, diri bir şekilde duruyor. Erdoğan faşizminin, Kürtlerin diline, tarihine, coğrafyasına, kültürüne ve varlığına karşı nasıl bir tehdit oluşturduğunu biliyoruz. 28 Mayıs’a giderken, Erdoğan rejiminin Kürt halkı üzerinde yaratığı tahribat ve yıkımı daha fazla anlatmaya çalışıyoruz. Kürt halkı kendisine yapılan baskı ve zulüm politikasına karşın 14 Mayıs günü cevap vermiştir, 28 Mayıs’ta Erdoğan rejimini göndererek net olan tavrını ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.  

Sandığa sahip çıkılmalı

14 Mayıs seçimlerinde sandıklarda yaşanan usulsüzlükleri anımsatan Bayındır, seçim güvenliğine dair şunları söyledi: “Bizler siyasi partiler, gönüllüler ve avukatlar, 14 Mayıs’ta yaşanan sıkıntıları aşan bir seçim sürecine hazırlanıyoruz. Herkesi seçim güvenliğine dair görev almaya çağırıyoruz. Hırsızlıkta tecrübeli bir iktidarla karşı karşıyayız. İtiraz ettiğimiz seçim sonuçları, iktidarın hırsızlığını açıkça ortaya koydu. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrar devreye koymak isteyecekler. Bu konuda hepimizin üstüne düşen görevler var. Tüm siyasi partiler bu konuda tedbir almalı. Son ana kadar sorumlu olduğu sandığa sahip çıkmalı. Çünkü karşımızda hırsızlıkta uzmanlaşmış bir iktidar var, boşluk bulduğu anda oyları çalabilecek ya da kendisi bir boşluk yaratma uğraşında olabilecek bir iktidar var.”

Başarıya odaklanıyoruz

Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerin ülkeyi karanlığa sürükleyeceğini belirten Bayındır, şunların altını çizdi: “Bu ittifakın birleşenlerini bir araya getirdiğimizde, ırkçı, milliyetçi, gerici, faşist; kadın, doğa, toplum, Kürt düşmanı olduğunu görebiliyoruz. Bu seçimin sonuçları halkın geleceği açısından tarihi bir seçim. Korkmadan, çekinmeden, bu seçimin başarısına odaklanalım.” MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.