Kürtleri hiçe sayamazsınız

Yurt Dışı Haberleri —

Marsilya

Marsilya

  • Güney Fransa’da yaşayan Kürtlerin uluslararası komployu kınamak ve Rêber Apo’nun fiziki özgülüğü için düzenledikleri 3 günlük  “Özgürlük Yürüyüşü” görkemli bir miting ile sonuçlandırıldı.

FEYYAZ BRUSK/MARSİLYA

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 158 kişi ile 3 günlük yürüyüşün son gününde Marsilya’da Canabiere meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar Avrupa Parlamentosu Temsilciliği önünde bir miting gerçekleştirdi. Eylem Tertip Komitesinin son gün çağrısında, “Önder Apo’nun etrafında kenetlenmek için” olarak ifadelendirdiği mitinge yüksek katılım vardı.

AP önünde miting

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük Yürüyüşü” şiarı ile yapılan yürüyüş yoğun yağış altında Martiques’te başlamış, Marignane’ye ikinci gün ulaşan yürüyüş kolu, üçüncü gün ise final yapacağı Marsilya’ya vardı. Canabiere’deki kitlesel buluşmanın ardından Avrupa Parlamentosu önüne yürünerek miting yapıldı.

Uluslararası komplonun kınadığı yürüyüş ve sonuç mitinginde “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü istendi, “Kürt halkını hiçe sayamazsınız” mesajının verdiği mitingde 17 Şubat’ta Kurdistanlılar ve dostlarının buluşacağı Almanya’nın Köln kentindeki büyük yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yapıldı.

 

Süleyman Tekler
Nihat Yıldırım 
Ruhi Özyurt

 

 

 

 

Kötü hava engelleyemedi

Yürüyüşe katılanlar da Köln eylemi için çağrıda bulundu. Süleyman Tekler "Üç gün uluslararası komployu kınamak ve Önderliğin fiziki özgürlüğü için yürüdük. Hava koşullarına rağmen hedefimize ulaştık. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana dek bu mücadeleye devam edeceğiz. Tüm halkımızı 17’sindeki Köln yürüyüşüne davet ediyoruz" dedi. Nihat Yıldırım "Tecridi kırıp Önderliğimizi özgürleştireceğiz" derken, Ruhi Özyurt, "Önderliğimiz bizim tarih sahnesine çıkardı, fikirleri dünyaya ulaştı. Fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayacağız, bunu başaracağız" diye ekledi. 

Rojda Bingöl (12)

 

Amara Kara (13)
Rojbin Akbal (12)

Çocuklar da katıldı

Üç gün boyunca yürüyüşe katılanlar arasında çocuklar da vardı. 15 Şubat komplosunu protesto eden Rojda Bingöl (12), "Önderliğimiz için buradayız. 15 Şubat’ı, komployu protesto ediyoruz. Tecridi kıracağız" dedi. Amara Kara (13), "Önderim özgürleşsin diye yürüyorum. Bütün çocuklara sesleniyorum, dilinizi öğrenin Önder Apo için mücadele edin" diye seslendi. Rojbin Akbal da (12) özgürlük için yürüdüğünü söyleyerek, "Bijî Serok Apo" dedi. 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.