Laleş Tugayı: Saldırılar hakarettir

Laleş Tugayı Komutanı Şebî Xal Elî

Laleş Tugayı Komutanı Şebî Xal Elî

  • Haşdi Şabi’ye bağlı Laleş Tugayı Komutanı Şebî Xal Elî, Kazımi güçlerinin Şengal’e yönelik saldırıları kabul etmediklerini, Êzîdî toplumuna hakaret edildiğini söyledi.

 

Laleş Tugayı Komutanı, KDP medyası tarafından Türkçeye çarpıtılarak çevrilen açıklamasında, çatışmaların yaşandığı zaman diliminde her iki tarafın sorumlularının bir toplantıda olduğunu, sorunun nasıl büyüdüğünü hayretle izlediklerini belirtti. “YBŞ resmi bir silahlı güçtür. YBŞ’nin resmi olmadığını söyleyenler dünyadan bihaberdir” diyen Şebî Xal Elî, Şengal’den çıkarılmasının dayatılamayacağını söyledi. 

Şengal için bağımsız bir Êzîdî kaymakamın belirlenmesi isteklerinin kabul edilmediğini hatırlatan Şebî Xal Elî, KDP güçlerinin Şengal’e yerleştirilmesini, buradan birilerinin Şengal’e kaymakam atanmasını da kabul etmediklerini belirtti. 

Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırı ve tehditlerine işaret eden Şebî Xal Elî, “Türkiye farklı bahanelerle gözünü bölgenin petrolüne dikmiş. Kürdistan Bölgesi’nde 50 askeri üs kurduğu Şengal’i de aynı yöntemle işgal etmek istiyor. Türkiye, Şengal’in stratejik bir hat olduğunu biliyor. Bizim Türk devletine şöyle kısa bir cevabımız: Irak’a yönelik dışarıdan gelen her türlü saldırıya karşı savunma yapmaya hazırız. Şayet Türk devleti Şengal’e yönelik bir saldırı gerçekleştirirse hiçbir tereddüt yaşamadan tüm gücümüzle Türk devletine karşı duracağız.”

Şengal’de gerillaların olduğu iddialara ilişkin ise Haşdi Şabi’ye bağlı Laleş Tugayı Komutanı Şebî Xal Elî, şunları söyledi: “Ben Şengal’de hiçbir PKK gerillası görmedim. Gerillalar Şengal’i terk edeli çok uzun zaman oldu.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.