Lice’de köyler abluka altında 

  • Türk ordusunun başlattığı askeri operasyonda Lice’nin köy ve mezralarında evlere baskın yapıldı. Köylülere işkence yapan askerler 4 kişiyi gözaltına aldı.

 

Amed’in Lice İlçesine bağlı Dibek (Dêrxus) ve Arıklı (Huseynik) ve Karahasan mahalleleri ve bağlı mezralarda önceki gün başlatılan ve çatışmaların yaşandığı askeri operasyon sürüyor. Abluka altına alınan, giriş çıkışların yasak olduğu mahalle ve mezralardaki evleri askerler tarafından baskınlar düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda, halka işkence yapıldı. Ev baskınlarında Karahasan Mahallesi’ne bağlı Eminoğlu mezrasında 18 yaşındaki çoban Berat Akgeyik, Eyüp Özkan’ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Bölgedeki askeri operasyon sürerken, Eminoğlu mezrasındaki yurttaşlardan biri yaşananları şöyle anlattı: “Köyümüz abluka altında, belli aralıklarla silah sesleri geldi, sonra evimize baskınlar yapılıp arama yapıldı. ‘Burada tek bir askerimize bile bir şey olursa gerisini siz düşünün’ diye tehdit edildik. Yanımızda çobanlık yapan 18 yaşındaki Berat Akgeyik hiç bir gerekçe gösterilmeden kelepçelenerek gözaltına alındı. Bu sırada darp edildi.”   AMED

 

Çukurca’da 6 gözaltı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dün sabah saatlerinde Türk güçleri birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda, Ramazan Dayan, Murat Erdemir, Kazım Tekinalp, Dıldar Kara, Ahmet Yıldız ve Eshat Duman gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 6 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.