Madenler tarımı bitirecek

Toplum/Yaşam Haberleri —

Direnen Kadınlar

Direnen Kadınlar

  • Amasya Taşova ilçesinde bulunan Çakbükü köyünde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması köydeki tarımı tamamen bitirecek, gıda krizini, kıtlığını tetikleyecek.

Amasya Taşova ilçesinde bulunan Çakbükü köyünde köylülere ait meralara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılmak için çalışmalar başlatıldı. İlk olarak Eylül ayında köylünün mahsulünün bulunduğu tarlalar ve meyve ağaçları sökülürken, son olarak 5 Aralık'ta bölgeye yeniden iş makinaları sokuldu. Köylülerin direnişine rağmen 790 dönümlük arsadaki ağaçlar sökülürken, duruma itiraz eden köylüler de askerin şiddetine maruz kaldı. 

Hayvancılık ve tarımla geçinen köylülerin ellerindeki son tarım arazileri ve meralar alınmak istenirken, halkın açtığı yürütmeyi durdurma davası ise hala devam ediyor. Yargı sürecinin devam ettiği OSB için keşif yapılmasını beklemeden iş makinelerinin tekrar gelmesine karşı Çambükülüler de direnişe geçti. Direniş sonrası iş makinaları bölgeden çekilirken, köylülerin bekleyişi sürüyor. 

Talan gibi

Çambükü köylülerinin avukatı ve aynı zamanda köyde yaşayan Selim Saray, "Tarlalardaki mısırlar, yoncalar, bamyalar iş makinalarıyla kazıldı. Onun haricinde 1000 civarındaki özellikle ayva ve ceviz ağaçları hâlâ dalında olan ürünlerine rağmen yerlerinden söküldü. Daha sonra yüzlerce asker ve onlarca iş makinasıyla tekrar geldiler ve kalan kısımdaki ağaçları da söktüler. Hem OSB hem de yasalar tarımımızı tamamen bitirecek, gıda krizini, kıtlığını tetikleyecek" dedi. 

Köyün bin 80 dönüm arazisinin 790 dönümüne OSB yapılmasının hayvancılığı ve tarımı bitireceğini söyleyen Saray, köydeki 50 haneden 37 hanenin ekecek dikecek hiçbir arazisinin kalmayacağını dile getirdi. AMASYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.