Mahkemeyi, heyeti, başkanını, hatta katibini bile reddediyorum

Kadın Haberleri —

❏

  • TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’a 2011’de kurulan 'Çözüm Çadırı'ndan dolayı “Örgüte bilerek isteyerek yardım etme” iddiasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde 2011’de belediyeye ait Mitani Kültür Merkezi bahçesinde “Demokratik Çözüm Çadırı” kurulması nedeniyle dönemin Nisêbîn Belediyesi Başkanı Ayşe Gökkan’ın “Örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla yargılandığı dava görüldü. Gökkan, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına, tutulduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Gökkan, Kürtçe yaptığı savunmada, mahkemenin başından beri tarafsızlığını yitirdiğini, buna dair defalarca reddi hakim talebinde bulunduklarını ifade ederek, “Bu mahkemeyi, heyetini, başkanını, hatta katibini bile reddediyorum” dedi. Mahkemeye 20 sayfalık savunma gönderdiğini ifade eden Gökkan, savunmaya dair ekleyeceği başka bir şeyinin olmadığını belirterek, “Jin jiyan azadî yargılanamaz” ifadelerini kullandı. Gökkan’ın avukatları Muharrem Şahin ve Özüm Vurgun da “Biz reddettiğimiz mahkemeye karşı savunma yapmayacağız” dedi.

Mahkeme, Gökkan’a “Örgüte bilerek isteyerek yardım etme” iddiasıyla 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. 

* * * 

TJA, kadınları Yeşil Sol'a çağırdı

Özgür Kadın Hareketi (TJA), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçime ilişkin tutum belgesini açıkladı.

Cumhur İttifakı çatısı altında birleşen gerici ve faşist partilerle kurulan ittifakın, kadın düşmanlığını ortak payda kıldığı belirtilen tutu belgesinde, "Bilmeliyiz ki bu blokun iktidarını devam ettirmesi halinde, kadınların yaşam ve güvenlik hakları tamamen gasp edilecek, başta kadınlar olmak üzere bütün ülke, karanlık bir döneme evrilecektir” denildi.

Özgür bir Türkiye ve Kurdistan'ın, ancak demokratik siyasetin yerelden merkeze doğru inşa edildiği, kimlik haklarının ve statülerin tanındığı, kadın özgürlüğünün merkeze alındığı bir yaklaşımla mümkün olabileceği vurgulanan tutum belgesinde, şunlar kaydedildi: "Tüm kadınları, feminist hareketleri ve kadın aktivistleri kadın özgürlük mücadelesini büyütme çağrısını ve bunun politik adımlarını gerçek bir çözüm perspektifi ile ortaya koyan Yeşil ve Sol Parti’nin Kadın Meclisinin beyannamesi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz! Yeşil ve Sol Parti ve Kadın Meclisi'nin faşizme karşı verdiği mücadelenin büyütülmesi, faşizm koşullarının yıkılmasındaki en büyük mücadele odaklarından olacaktır.”

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.