Mam Zeki'nin ailesinden Şengal tepkisi

Yurt Dışı Haberleri —

Hesen Özden

Hesen Özden

  • 15 Ağustos 2018’de Türk devletinin suikastı sonucu şehit düşen Mam Zeki’nin ailesi, Şengal’e yönelik son saldırılara ilişkin “Katilleri tanıyoruz. Biz Mam Zeki’nin ailesi olarak bu zulüm ve katliama karşı sessiz kalmayacağız” diye belirtti.

 

MURAT MANG-BİELEFELD

Türk devletine ait savaş uçakları, 16 Ağustos’ta Şengal’deki Suka Kevîn’i, 17 Ağustos’ta ise Sikêniyê köyünde bulunan hastaneyi bombaladı.

Şengal’e yönelik Türk devletinin bu sistematik saldırıları nedeniyle dört parça Kürdistan ve diasporada yaşayan Kürdistanlılardan tepkiler geliyor.

Türk devletinin, 15 Ağustos 2018’de yerel işbirlikçilerle ortak geliştirdiği suikast sonucu şehit düşen İsmail Özden’in (Mam Zeki Şengali) ailesi de Êzîdî halkına yönelik soykırım politikasına tepki gösterdi. Aile adına konuşan Hesen Özden,  “2014 sonrası Şengal DAİŞ çetelerinden kurtarıldıktan sonra, bu kez Türk devletinin hedefi oldu. Şengal’in önde gelen isimlerini hedeflediler, Mam Zeki’yi 2018 yılında hunharca katlettiler. Çünkü Mam Zeki o bölgede kendi toplumu içinde bir sembol olmuştu. Êzîdî toplumunu bir araya getirmiş, ayakları üzerinde durmasını sağlamıştı. Artık meclisler vardı, halk kendi kendisini yönetiyordu. Bu gelişmeler karşısında Türk devleti ve yandaşları Mam Zeki’ye yönelik o hain saldırıyı gerçekleştirdiler” diye belirtti. 

15 Ağustos bilinçli seçiliyor

15 Ağustos’un Kürtler için diriliş günü anlamına geldiğini, Türk devletinin saldırılarını bu güne denk getirmesinin tesadüf olmadığını ifade eden Özden, “Bu nedenle bu günümüzü karartmaya çalışıyorlar, saldırıları bu günde yapıyorlar“ diye belirtti.

Bütün dünya sağır, kör ve dilsiz

Şengal’e dönük son saldırılara değinen Özden, “Yakın zamanda YBŞ komutanı Seit Hesen ve yeğeni İsa Xwedêda’yı hain bir saldırı ile katlettiler. 17 Ağustos’ta bu kez hastaneyi vurdular. İnsanlarımızı katlettiler. Bu saldırılar hiç bir ülke tarafından kabul edilmemeli. Ancak tüm dünyanın sağırları dilsizleri ve körleri oynadığını görüyoruz. Neden? Çünkü ölen Kürt! Bu nedenle sessizler” diye konuştu. “Biz Mam Zeki’nin ailesi olarak bu zulüm ve katliama karşı sessiz kalmayacağız” diyen Özden, “Bu saldırılara karşı el ele verip birlikte mücadeleyi yükseltmeliyiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.