MEBYA-DER Eşbaşkanları tutuklandı

  • MEBYA-DER’e 27 Şubat ve 3 Mart’ta düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınan 13 kişiden 5’i tutuklandı. 8 kişiye ise adli kontrol şartı getirildi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'ne (MEBYA-DER) yönelik 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarında 29 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltında tutulan MEBYA-DER Eşbaşkanları Yüksel Almas ve Şeyhmus Karadağ, Murat Üzgün, Emine Aksoy, Ayşe Çelikbilek, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Mustafa Uyguner ve Taylan Aslan ise emniyetteki ifade işlemlerinin ardından önceki gün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

"Örgüt üyesi olma” suçlamasıyla fade işlemleri alınmaya başlanan MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile birlikte Mustafa Karahan, Mustafa Uyguner ve Fehim Azak’ın tutuklanmasına; Ayşe Çelikbilek, Hülya Varan, Ayşe Tutmaz, Murat Özgün, Mehmet Yıldız, Taylan Aslan, Sait Börta ve Mehmet Nur Savaş’ı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Gözaltına alınanlardan dernek yöneticileri Hatun Aslan (71) ve Meryem Soylu’nun (79) da aralarında olduğu 7 kişi daha önce çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 8 kişi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.