Mele Sait yine tutuklandı

Sait Özdemir

Sait Özdemir

  •  Cizre’de 9 Ocak’ta gözaltına alınan mele Sait Özdemir, üçüncü kez tutuklandı. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 9 Ocak’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 24 kişiden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında 63 yaşındaki mele Sait Özdemir de bulunuyor. Gizli tanık ifadeleriyle tutuklanan Özdemir ve diğer 8 kişinin dosyasına “gizlilik” kararı getirildi. 

Özdemir, Cizre’de sivil cuma namazlarına katıldığı gerekçesiyle 2016’da evine yapılan baskınla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Özdemir, o dönemde Bir yıl dört ay Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kaldıktan sonra tahliye edildi. Tahliye olduktan bir ay sonra yine gözaltına alınan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir yıl üç ay cezaevinde kalan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dosyası Bölge Adliye Mahkemesi’nde olan Özdemir, 6 yıldır adli kontrol nedeniyle her hafta düzenli olarak imza atıyordu. 

Üçüncü kez tutuklanan Özdemir’in, kalp, tansiyon ve sedef hastalığı bulunuyor. Özdemir’in eşi Hezni Özdemir (53), “Mele 2016’da tutuklanmıştı. Bu son tutuklamayla birlikte üç defadır cezaevine giriyor. Yaşlı ve hasta olduğu için yanında sürekli olarak ilaçlarının olması gerekiyor. Sürekli olarak doktora kontrole gitmesi ve kalp ile kan sulandırıcı ilaçları alması gerekiyor. Gizli tanık ifadeleri olduğu için bırakılır diye düşünüyorduk” dedi. Eşinin önceki davalardan dolayı tam 6 yıldır karakola gidip imza attığını hatırlatan Özdemir, “Hakkında bugüne kadar birçok dava açıldı. Devletin kanunlarına göre de bir insanın adalet arayışı suç olmamalı ama onlar suç konusu yapıyor. Kimin görevi neyse onu yapar. Evde bile kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşarken, cezaevinde hiç karşılayamaz. Hastalıkları daha ağırlaşmadan bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.