Mi Mundo En Ladino

Kültür/Sanat Haberleri —

Mi Mundo en Ladino (Ladino Dünyam) kitabı

Mi Mundo en Ladino (Ladino Dünyam) kitabı

  • Sefarad Yahudilerinin dili Ladino’yu öğrenmek, bu dili tanımak isteyenler için rengarenk bir yolculuk Mi Mundo en Ladino (Ladino Dünyam). Çocuklar, Ladino’yu yeni öğrenenler, öğretmek isteyenler, “Çat pat biliyorum” ya da “Anlıyorum ama konuşamıyorum” diyenler, söz dağarcıklarını genişletmeyi arzu edenler için eşi olmayan görsel bir kaynak.

Sefarad Yahudilerinin dili Ladino’yu öğrenmek, bu dili tanımak isteyenler için rengarenk bir yolculuk Mi Mundo en Ladino (Ladino Dünyam). Çocuklar, Ladino’yu yeni öğrenenler, öğretmek isteyenler, “Çat pat biliyorum” ya da “Anlıyorum ama konuşamıyorum” diyenler, söz dağarcıklarını genişletmeyi arzu edenler için eşi olmayan görsel bir kaynak.

Günlük hayatın kelimelerini siz rengârenk sayfalar arasında keyifle dolaşırken aktaran kitap son yıllarda Ladino’ya giderek artan ilgiye cevap veriyor. Mi Mundo en Ladino binin üzerinde kelimeyi Zeynep Özatalay ve Murat Başol’un birbirinden güzel çizimleri ve kompozisyonlarıyla aktarıyor.

Aras Yayıncılık’tan çıkan kitapta mutfaktan bahçeye, sokaklardan markete, hayvanlardan mesleklere, renklerden şekillere, Yahudi kültüründen yemeklere günlük yaşamın her köşesinden kelime ve kavramlar var. Ve daha neler neler! Sadece okunup üzerinde çalışılacak değil, aynı zamanda keyifle bakılacak bir kitap olan Mi Mundo en Ladino, dil öğrenmeyi yaratıcı bir süreç haline getiriyor. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.