MSD: Diyaloğa hazırız

Mehmûd El Mislit

Mehmûd El Mislit

  • Suriye’de kalıcı bir çözümün gelişmesi için içeride ve dışarıda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten MSD Eşbaşkanı Mehmûd El Mislit, çözüm arayışları için diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), siyasi çözümü teşvik etmek amacıyla siyasi ve diplomatik çalışmalarını sürdürüyor. ANHA'ya konuşan MSD Eşbaşkanı Mehmûd El Mislit, Suriye'nin tüm iç ve dış bileşenleriyle iletişim halinde olduklarını; yurt dışındaki ziyaretlerinin de sürdüğünü söyledi. Suriye’de diyalog ortamını oluşturmanın, temel hedeflerinden olduğunu kaydeden Mehmûd El Mislit, "İçeride ve dışarıda bağımsız Suriyeli kuruluşlar, partiler ve şahsiyetlerle temas halindeyiz. Onlarla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte aşiretlerin, muhaliflerin ve devrimci güçlerin konferansları yapılacak. Konferanslarda Suriye'nin tüm bileşenlerinin temsil edilmesini istiyoruz” dedi.

Arap devletlerinin Suriye'deki rolüne işaret eden Mehmûd El Mislit, şunları anlattı: "Kendimizi Arap devletlerinden ayıramayız. Irak, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz var. Bu, Suriye krizinin çözümü için de çok önemlidir. Arap devletleriyle daha fazla ilişki geliştirmek için de çalışıyoruz. Yurt dışında temsilciliklerimiz var. Körfez İşbirliği Konseyi'nde, Arap ülkelerinde ve bazı yabancı devletlerde temsilciliğimizi açmak için çabalıyoruz. Projemiz nettir; Suriye projesidir. Birçok BM yetkilisi ve Suriye'de çalışmalar yürüten devletlerle temas halindeyiz. Kötümser değiliz. Diyaloğa her zaman olduğu gibi hazırız.”

Anayasa Komitesi ve Suriye’deki kriziyle ilgili süreçlere de değinen Mehmûd El Mislit, "MSD'nin anayasa çalışmalarının bir parçası olmasını istiyoruz. MSD olmadan Suriye krizinin çözümü gerçekleşemez. Bu ülkenin ve geleceğinin bir parçasıyız. MSD'yi çözümlerden ve konferanslardan uzak tutmak isteyenler var ama bunlara izin vermeyeceğiz. Çok fazla zorluk var ve bazı yabancı partiler bu krizin bitmemesi için birlik olmamızı istemiyor. Tüm yapılarımızla, tüm partilerimizle her konuda alışverişe hazırız. Tüm taraflar el ele vermeli. Suriye'de çözümün hayata geçirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.