Muaviye zihniyetine direneceğiz

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • Ankara’da Alevi örgütlerinin “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” düzenlemesine karşı yaptığı eyleme yönelik saldırıya tepki gösteren Demokratik Alevi Kadınlar Birliği “Kadınlar olarak bu yezide ve muaviye zihniyetine karşı direnceğiz” dedi.

Alevi örgütleri 8 Kasım’da Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı” düzenlemesine karşı Meclis’e kitlesel gerçekleştirdikleri yürüyüşte “Torba yasa değil, eşit yurttaşlık talep ediyoruz” diye seslenmişti. Ankara’da gerçekleşen eylemde polisin tazyikli su ve biber gazıyla saldırısında çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Bu saldırıya tepki gösteren Demokratik Alevi Kadın Birliği (YJAD), yazılı açıklama yaparak, “Yüzyıllardır yaşadığımız doğal inancımızı yıkmaya, bozmaya, dağıtmaya ve unutturmaya çalışıyorlar. Uygarlık medeniyet ve laiklik kavramsallığı adı altında bir soykırım dayatılıyor. Hakikatın yolu ve yol sürenleri torbalara konularak ağzı bağlanıp devlet mührü ile İslam içi, devletli eril aklın inancına dönüştürülmek isteniyor. Tarih bir kez daha tekerrür etti ve çağımızın hınzır paşaları muaviye zihniyetinin yanında rol aldı. Ama nasılki geçmişin tarihin hak sahipleri hınzırlardan hesap sorduysa, bugünde aynısı olacak. İnancımızı sahte dinci, gerici, darbeci, faşist AKP-MHP zihniyetine teslim edene cevap olacağız” diye belirtildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.