Müze tanımı değişti

Kültür/Sanat Haberleri —

Amsterdam Rijksmuseum / foto:AFP

Amsterdam Rijksmuseum / foto:AFP

  • Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM), müzenin tanımını değiştirdi. Müzenin yeni tanımı, “Müze, somut ve somut olmayan mirası araştıran, toplayan, koruyan, yorumlayan, sergileyen ve toplumun hizmetinde olan, kâr amacı gütmeyen, kalıcı bir kurumdur.

Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM), müzenin tanımını değiştirdi. Müzenin yeni tanımı, “Müze, somut ve somut olmayan mirası araştıran, toplayan, koruyan, yorumlayan, sergileyen ve toplumun hizmetinde olan, kâr amacı gütmeyen, kalıcı bir kurumdur. Halka açık, erişilebilir ve kapsayıcı olan müzeler, çeşitliliği ve sürdürülebilirliği teşvik eder. Eğitim, eğlence ve bilgi paylaşımı için çeşitli deneyimler sunar; etik, profesyonel olarak ve toplulukların katılımıyla çalışır ve iletişim kurar” oldu.

Üyelere “Müzelerin amacı eğitmek ve koleksiyon oluşturmak mıdır? Müzelerin aynı zamanda bu koleksiyonu toplumun daha iyiye gitmesi için kullanması gerekir mi?” sorusu soruldu. Yeni tanımın eskisinden farkı “sürdürülebilirlik”, “etik”, “erişilebilirlik” ve “çeşitlilik” gibi 13 yeni tanımı içermesi ve müzelerin toplum içindeki gelişen rolünü daha iyi ifade etmesi olarak açıklandı.

Artnet’in haberine göre müze tanımı en son 2007 yılında güncellenmişti. PARİS

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.