Nürnberg’de Kürt Kültür Günleri

Kültür/Sanat Haberleri —

Nürnberg Kürt Kültür Günleri

Nürnberg Kürt Kültür Günleri

  • Almanya’nın Nürnberg kentinde geleneksel olarak her yıl Medya Halk Evi tarafından Mayıs ayında düzenlenen Kürt Kültür Günleri’nin 12.’si Çarşamba günü başladı.

MURAT AYDIN/NÜRNBERG

Nürnberg Kürt Kültür Günleri’nin startı Villa Leon’da Kürtlerin tarihinden ve yaşamlarından kesitlerin sunulduğu Konê Reş kültür çadırının açılışıyla başladı. Konê Reş çadırı önünde Medya Halk Evi’nde kültürel faaliyetlerini sürdüren Koma Şehid Zülküf folklor grubu, davul zurna eşliğinde govend gösterisi yaptı.

 

 

Etkinlikte sanatçı Ayfer Düztaş, Kurmancî, Kirmanckî  stranlar seslendirdi. Bugün K4 Filmhaus'da yönetmenliğini Özlem Yaşar’ın yaptığı Kobanê filminin gösterimi yapıldı.

 

 

20 Mayıs’a kadar

Kür Kültür Günleri’nde katılımcılar Konê Reş (Kıl Çadırında) oturup çaylarını içebilecek. Yine 4 gün boyunca yöresel yemekler yapılacak. Eski HDP Milletvekili Lezgin Botan, Alman Sol Parti Milletvekili ve Kurdistan uzmanı Martin Dolzer ve Politikacı ve Global Alman Alan Araştırmaları Alan Enstitüsü Dastan Jasim’in katılacağı bir panel düzenlenecek. Son gün ise Villa Leon'da düzenlenecek açık hava konserinde Şiwan Perwer sahne alacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.