Öcalan için 74 ülkede eylem

Yurt Dışı Haberleri —

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümünde, 10 Ekim günü Avrupa Konseyi önünde nöbetle bir hamle başlatılacağını söyleyen KCD-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, eylemleri 74 ülkeye yayılacağını söyledi. Zümrüt, Avrupa Konseyi’nin önünde 500 kişi ile nöbet tutulacağını belirtti. 
  • Komploya karşı ve Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan mutlak tecrite karşı örgütlü mücadelenini önemine değinen Eşbaşkan Zümrüt, “cevap verilecek tek yer bu saatten sonra alanlardır, sokaklardır, kitlesel katılımlardır. Sonuç alıcı eylem ve etkinliklerin yapılması için tüm örgütlü yapılarımız seferber oldu” dedi.

30 ayı aşkın süredir İmralı Adası’ndan tek kişilik hücrede tutulan ve mutlak izolasyon altında bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için 74 ülkede eylemler yapılacak. 24 aydan beridir Öcalan’a dönük uygulanan incommunicado rejimine karşı hiç bir uluslararası kurum harekete geçmiyor. Yaşanan sessizliğe karşı ve Kürt Halk Önderinin fiziki özgürlüğü için hem Kurdistan’da hem de dünyanın her yerinde hamle başlatılıyor. Bu hamlelerin Avrupa ayağını ve 9 Ekim’de yapılacak olan eylem ve etkinlikleri JINNEWS haber ajansından Melek Avcı’ya aktaran KCKD-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 74 ülkede eylem olacağını duyurdu.
KCKD-E Eşbaşkanı Zümrüt, hamlelerin Avrupa ayağının 10 Ekim’de Avrupa Konseyi önünde nöbetle başlatılacağını ve akabinde 74 ülkede eylemler yapılacağını söyledi. 
 
‘Tarihsel rolümüzü oynayalım’
Zümrüt, “Bu sene de 9 Ekim bizler açısından çok tarihi bir yıl. Tarihi bir yılın tarihi çıkışlarının olması gerekir. 2 buçuk yıldır İmralı Adası’nda olan bitenden haber alamayan bir halk var. Dolayısıyla bu seneki 9 Ekim’in tarihsel olduğunu ve tarihi rolü oynama konusuna da denk düşebilecek bir eylem ve etkinlik yürütülecek. Bu sene 9 Ekim’i örgütlerken Avrupa’da kadın öncülüğünde yürüyüşler, etkinlikler olacak. Katılım biçimi ve buna sahip çıkma noktasında da bizim tarihsel rolümüzü oynamamız gerekiyor, çünkü bu sene Önderliğin özgürlüğü ile ilgili hamle başlatılacak” dedi.
 
Cevabı alan ve sokaklarda verilecek
Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için mücadele yerinin alanlar olduğunu vurgulayan Zümrüt, “Buna cevap verilecek tek yer bu saatten sonra alanlardır, sokaklardır, kitlesel katılımlardır. Sonuç alıcı eylem ve etkinliklerin yapılması için tüm örgütlü yapılarımız seferber oldu. Seferberlik ruhu ile Önderliği özgürleştirmek için şu an ciddi bir çaba var. Ülkelerde yürüyüşler olacak, yürüyüşler sonucunda da yapılacak mitingler olacak ve Avrupa’dan Kürtlerin dostları katılacak. Önümüzdeki dönemde Önderliğin özgürlüğü için bir hamle başlatılacak. Bu hamlelerden birinin startını 10 Ekim’de Starsburg’da vereceğiz, sadece Strasburg’da değil; Önderlik 74 yaşına giriyor ve 74 yerde bunu örgütlüyoruz” ifadelerinde bulundu. 
 
500 kişi ile nöbet tutulacak
10 Ekim’de Fransa’nın Strasburg kentinde Avrupa Konseyi’nin önünde 500 kişi ile nöbet tutacaklarını belirten Zümrüt, “Eylem 4 gün sürecek. O gün zaten tüm Avrupa Konseyi’nin çalışması var biz de sesimizi duyurmak için, bir kez daha ‘Türkiye’deki suça ortak olmayın, Kürtlerin ve Önderliğin bağını kopartamazsınız’ diyeceğiz. Dünyanın gözü orada olacak, biz de Önderliğin özgürlüğü için halk olarak, Kürtler olarak kurumsal yapılarımızla birlikte Önderliği özgürleştireceğiz” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.