Öcalan için BM önünde 23’üncü ay

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre direniş çadırı

Cenevre direniş çadırı

  • Birleşmiş Milletler’in (BM) Cenevre ofisi önünde 23 aydır tecride ve işgal saldırılarına karşı oturma eylemi düzenleyen Kurdistanlılar ve dostları, CPT’nin şaibeli açılamalarını kınadı.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde sürdürülen oturma eylemi ikinci yılına giriyor.

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin bulunduğu Place des Nations meydanında açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemini sürdüren Kürdistanlılar, bu hafta da aynı saatte aynı yerdeydi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Mülkiye Aşırbayev, 24 yıldır İmralı zindanında ağır tecrit koşulları altında rehin tutulduğunu ve 21 aydır kendisinden haber alınamadığına dikkat çekti. “CPT heyetinin İmralı ziyaretinde Önderliğimizle görüşme sağlanamamıştır. Önderliğimiz sağlığı, güvenliği ve yaşamına yönelik CPT tarafından hiçbir  açıklama yapılmaması Önderliğimizin yaşamına ve güvenliğine ilişkin kuşkularımızı dahada derinleştirmiştir. Biz bu insanlık ve savaş suçlarını teşhir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Eşbaşkan Erdal Atasoy ise BM, CPT ve yetkili kurumlara sorumluluklarını hatırlattı. Atasoy, “Uluslararası Komplo’da rol oynayan başta BM ve batılı güçlerin denetimindeki CPT, bugün Önderliğimizin yaşamı ve güvenliğine yönelik tehditlere karşı suskun kalmayı tercih etmektedir. Kürt halkı dün Önderliğine nasıl sahip çıktıysa bugün de tecrit işkencesine karşı mücadelesini sürdürerek Kurdistan'ı özgürleştirecektir.” Binaya sırtlarını dönerek BM'nin suskunluğunu protesto eden Kurdistanlılar oturma eylemini sürdürdü. CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.