Öcalan özgür olana kadar eylemdeyiz

Yurt Dışı Haberleri —

İsviçere Cenevre'de enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü

İsviçere Cenevre'de enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü

  • 16 farklı ülkeden gelerek Cenevre’den uzun yürüyüşe başlayan enternasyonalistler, “Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar özgür olana kadar sizinle birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dediler.
  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a talebiyle 120’yi aşkın enternasyonalist Cenevre’den Strasbourg’a yürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) binasına sırtlarını dönerek eylem yapan enternasyonalistler “Kürt Halk Önderi Öcalan özgür olana kadar eylemdeyiz” mesajı verdi.

ERDOĞAN ZAMUR/CENEVRE

Almanya, İspanya-Katalonya, Portekiz, Fransa, İngiltere, İsviçre, Slovenya, Bulgaristan, Kenya, Ekvator, Meksika Macaristan, Avusturya, Brezilya ve Hindistan’dan enternasyonalistler önceki gün İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya gelmişti. Place de Neuve meydanında dün toplanan enternasyonalistler “Savaşın, tecridin ve siyasi zulmün sona ermesi için, barış, demokrasi ve özgürlük için” ve “Önder APO’nun felsefesi bizim yaşamımızdır” pankartlarıyla Uzun Yürüyüş’e başladı. Çok sayıda Kurdistanlının da katıldığı yürüyüşte aktivistler Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı “Öcalan’a Özgürlük” yazılı mor yelekler giydi.

Foto: Sinan KUTLUK

BM’ye sırtlarını döndüler
Yürüyüş ardından enternasyonalistler BM Cenevre ofisi önünde sırtlarını dönerek bir eylem yaptı. 
Sosyal Demokrat Partisi (SP) Federal Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, Kürtlerle dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Bizler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz. Türkiye’de büyük bir demokrasi sorunu var ve Kürtler de bunun mağduru. Bu sorunun diyalog ve barışçıl yöntemler ile çözülmesi için çalışıyoruz” dedi.

Sizinle birlikteyiz
Cenevre Kanton Milletvekili Pablo Cruchone, “Kürt Halk Önderi Abdulla Öcalan’ın özgürlüğü bizler için de çok önemli. Kürt halkı ile dayanışma içindeyiz. Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar özgür olana kadar sizinle mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Cenevre Belediyesi’nden selam
Cenevre Belediye Başkan Yardımcısı Christina Kitsos da,  “Buraya gelmeniz bizim için büyük bir onurdur. Kürt halkı ve Önderliği üzerinde büyük bir baskı ve tecrit var. Kürt halkı barışçıl bir halktır ve bunun için mücadele veriyor. Cenevre Belediyesi olarak bu eyleme katılan Kürtleri ve enternasyonalistleri destekliyoruz” dedi. Kurdistan’daki deprem mağdurları için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Bizim de felsefemiz
Almanya’dan yürüyüşe katılan enternasyonalist Franziska Schulz, “Dünyanın farklı ülkelerinden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için buraya geldik. Abdullah Öcalan’ın sunduğu paradigma aynı zamanda bizim yaşam felsefemizdir. Onun kadına, ekolojiye dönük düşünceleri herkesin birlikte yaşayacağı bir dünyanın teminatıdır” dedi.
Eyleme Fransa’dan katılan Clement Monatte ise “Biz bu yürüyüşle Önder Apo üzerindeki tecridi kıracağımıza inanıyoruz” diyerek, herkese beraber mücadele etme çağrısı yaptı.

Halkımıza destek olalım
İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Süren, “Büyük çoşku ile başladığımız yürüyüşte Kurdistan’dan gelen deprem haberi nedeniyle bir yanımız buruk. Tüm halkımızın başı sağolsun. Serok Apo için bir aradayız. 24 yıldır Önder Apo tutsak. Avrupa halkı CPT, BM bu tecrit karşısında sessizliğini koruyor. Dünyanın her yerinden enternasyonalistler aramızda, bu destek bize güç veriyor” dedi.
KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, “Rojava ve Bakûre Kurdistan’da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Avrupa’daki halkımız Bakur ve Rojava halkını yalnız bırakmamalı. Bu yaşanan felaketteki yıkım AKP rejimidir” diye konuştu. Koç, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğü sağlanana kadar dostlarımızla birlikte bu mücadeleye devam edeceğiz” diye belirtti.
BM Cenevre ofisi önünde bir basın açıklaması yapan eylemciler Cenevre’nin Versoix kentine kadar yürüdüler. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.