Ödemelerinizi iptal edin!

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • Artan ekonomik kriz ve enerji fiyatlarındaki yüksek artış, İngiltere’de birçok işçi eylemine yol açarken sivil girişim protestolarına da neden oluyor. “Don't Pay UK” (ödeme yapma) sloganıyla enerji faturalarını ödememe kampanyası başlatıldı. 

Artan ekonomik kriz ve enerji fiyatlarındaki yüksek artış, İngiltere’de birçok işçi eylemine yol açarken sivil girişim protestolarına da neden oluyor. “Don't Pay UK” (ödeme yapma) sloganıyla enerji faturalarını ödememe kampanyası başlatıldı. 

İngiltere’de başlatılan Ödemeyin Hareketi, ülkede Ekim ayında faturalara yansıması beklenen enerji zamlarına karşı sivil itaatsizlik çağrısında bulundu. Kampanya “Milyonlarcamız bu kış enerji faturalarını ödeme imkanına sahip olamayacak. Bunun yaşanmasına izin veremeyiz” sloganıyla yola çıktı.

Eylem planı

Ödemeyin Hareketi eylem planını şu maddelerle açıkladı:

* Elektrik ve doğalgaz faturalarının makul bir seviyeye indirilmesini talep ediyoruz.

* Taleplerimiz dikkate alınmazsa 1 Ekim’den itibaren otomatik ödeme talimatlarımızı iptal edeceğiz.

* Belirlenen tarihe kadar bir milyon kişiye ulaşırsak eyleme geçeceğiz.

Kampanya, e-postalarla insanlara ulaşmaya çalışırken sosyal medya platformlarının yanı sıra el ilanları, broşürlerle yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.

Şimdilik 97 bin kişi 

Ülkedeki 28 milyon elektrik ve doğalgaz abonesinden en az bir milyonunu sivil itaatsizliğe davet eden hareket, internet sitesinde yer alan bilgiye göre 97 bin kişiden faturalarını ödememe sözünü aldı bile. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.