Önderliğimiz özgür olana dek

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, İsviçre’nin Zürih ve Almanya'nın Stuttgart kentinde TCŞ aktivisti gençler tarafından protesto edildi.

 

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında merkezi tren istasyonunda Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler tarafından eylem gerçekleştirildi.

Eylemde Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin de bir an önce gerçekleşmesi gerektiği belirtildi.  İngilizce, “Türk Guantanamo İmralı’ya hayır! - Kürt lider Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartı açan gençler, tren istasyonunun kalabalık olduğu saatte eylemlerini gerçekleştirdi. Almanca ve Kürtçe, “Bijî Serok Apo”, “Freiheit Für Ocalan”, sloganlarının atıldığı eylemde Türk faşizminin protesto edildi, Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

 

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de tecrit meşaleli bir yürüyüş ile protesto edildi. TCŞ ve Teko-JIN aktivisti gençler, Schlossplatz’da bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öcalan’ın posterlerini açan gençler, attıkları sloganlarla Türk devletini protesto etti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.