OPCW görmüyor, duymuyor

Dünya Haberleri —

  •  Kimyasalla katledilen iki gerilla yeğeni için OPCW önündeki tek kişilik adalet eylemine devam eden Xoşnav Ata, günlerdir sesini duyuramadığı OPCW’ye kanıt sunmaya hazırlanıyor.

 

Gerilla yeğenleri Mihriban ve Gülperin Ata’yı Türk ordusunun kimyasal saldırılarında kaybeden Xoşnav Ata’nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki adalet eylemi devam ediyor. 5 Ağustos’tan beri hafta içi her gün saat 10.00 ile 13.00 arasında Hollanda’nın Lahey kentindeki OPCW binası önünde eylemde olan Ata aradan geçen zamana rağmen halen bir yetkili ile görüşebilmiş değil.

OPCW duymazlıktan geliyor

Gazetemize yaptığı açıklamada taleplerine OPCW yetkililerinden henüz bir cevap gelmemesini eleştiren Ata, şunları söyledi: “Eyleme başlarken taleplerimi basın aracılığıyla duyurma şansım oldu. Ancak şimdiye kadar OPCW’den benimle iletişime geçen bir yetkili olmadı.”

Kanıt dosyası hazırlıyor

Den Haag’taki hukukçu ve derneklerden yardım alarak OPCW’ye iletmek için bir dosya üzerinde çalıştığını aktaran Ata, “Hem yeğenlerimin kimyasallarla katledildiğini kanıtlayan elimizdeki bilgileri hem de Kürdistan’daki işgal saldırılarında kimyasal silah kullanıldığına dair hazırlanan raporları kanıt olarak gösteren bir dosya hazırlayacağız” dedi. 

Twitter hesabı açtı

Başlattığı eyleme dair bilgilerin paylaşıldığı “OPCW INVESTIGATE” adlı bir Twitter hesabı da açan Ata, önümüzdeki günlerde Kürdistan’da kimyasal kullanımına dikkat çekmek için bir hashtag kampanyası da başlatacağını duyurdu. 

Ata ayrıca “Sesimi duyurmak için sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve parlamenterler ile de görüşmek istiyorum” dedi.   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.