Oyuna gelme oyunu kullan!

  •  Kürt siyasetçi Ahmet Türk, bütün Kurdistan halkına, özellikle Kürt gençlerine seslendi:  “Sakın oyuna gelmeyin! Sandıklara gidin, oyunuzu kullanın ve oyunuza sahip çıkın. 
  •  Mücadelemiz, demokratik bir gelecek, halkların ortak demokratik değerlerde buluşması, halkımızın özgürlüğü içindir. Tercihimiz, faşizme karşı demokrasidir.”

 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 28 Mayıs’ta sandıklara giderek değişim ve dönüşüme katkı sunulmasını istedi. Buldan, “Birinci turdaki irademizi ve kararlılığımızı ikinci turda da gösterelim. Erdoğan’ın tekrar kazanması, toplumun bir kez daha nefessiz kalmasına neden olacaktır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Meral Danış Beştaş, George Aslan, Sevilay Çelenk, Cengiz Çandar, Mehmet Kamaç, Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde gazetecilerle bir araya geldi. 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin çok eşit şartlarda demokratik bir ortamda geçmediğini; Cumhur İttifakı’nın devletin bütün imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüttüğünu hatırlattı. Eşit olmayan şartlara, antidemokratik uygulamalara rağmen Yeşil Sol Parti’nin başarı elde ettiğini söyledi. 

Demokrasi ve barış için

Demokratik bir gelecek ve barış için ikinci tur seçimlerinin önemli olduğunu kaydeden Eşbaşkan Buldan, şöyle devam etti: “28 Mayıs seçimleri tarihi bir kavşaktır. Biz Yeşil Sol Parti olarak birinci turdaki tutumumuzu, ikinci turda da devam ettireceğimizi paylaştık. Bugün bir kez daha Amed halkına şu çağrıyı yapıyoruz; ikinci turda sandığa gidelim, oylarımızı kullanalım. Birinci turdaki irademizi ve kararlılığımızı ikinci turda da gösterelim. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar kazanması, toplumun bir kez daha nefessiz kalmasına neden olacaktır. Bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Erdoğan gitmelidir ve Erdoğan’ın gitmesiyle toplumun rahat bir nefes alacak.” 

Kürt düşmanlığı ortaklığıdır

 Her türlü hukuksuzluğun, baskı ve şiddetin yaşatıldığını, demokrasinin kırıntılarının bile kalmadığını vurgulayan Buldan, şunları söyledi: “AKP iktidarının MHP ortaklığı ile bir Kürt düşmanlığı var. Aynı zamanda kadın düşmanlığı, barış düşmanlığı var. Erdoğan’ın kaybetmesiyle birlikte bu meselelerin çözülebilmesi için demokratik adımların atılabileceği, barışa huzura ve refaha kavuşabileceği bir ortam, bu seçimlere bağlı. O yüzden Erdoğan’ın gitmesi ile birlikte demokratik yolların açılabileceğine olan inancımı yineliyorum. Erdoğan’ın tekrar kazanmasının çıkaracağı fermanların felaket olacağının altını çiziyorum. Tek tek sıralamaya gerek yok, son yıllarda yaşadıklarımız bunun açık göstergesi. Bizler yine direniriz, yine mücadele ederiz ama toplum nefessiz kalır. Rejimi ve sistemi oyladığımızın farkında olmamız gerekir. Bu ikinci tura faşizmle demokrasi arasında bir referandum olduğunu görerek hareket etmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.” 

Demokrasi mi faşizm mi?

İkinci tur seçiminin önemine bir kez daha vurgu yapan Buldan, şunları ekledi: “Karanlık ile aydınlık arasında; demokrasi ile faşizm arasında bir tercih yapılacak. Biz demokrasi ve aydınlığı tercih ediyoruz. Bütün Kurdistan ve Türkiye halklarına çağrımı tekrarlıyorum; 28 Mayıs’ta sandıklara giderek bu değişim ve dönüşüme katkı sunalım, geleceğimiz belirleyelim.” 

Sandığa gitmemek Erdoğan’a yarar

 Kürt siyasetçi Ahmet Türk ise faşizme karşı demokrasiden yana tutum sergileyerek ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleme çağrısı yaptı. Birinci ve ikinci tur seçimlerine tarihi önem atfeden Türk, “Değişimin ve dönüşümün sancılarını yaşıyoruz. Elbette tercihimiz şahıslarla ilgili değil. Kürt halkının geleceği için mücadele ediyoruz ve seçimimizi ona göre yapıyoruz. Tabii ki son dönemlerde milliyetçi tartışmalar halkımızda kırgınlık yarattı. Buradan özellikle halkımıza, gençlerimize şu mesajı vermek istiyorum; sakın oyuna gelmeyin! Protesto etmeniz, sandıklara gitmemeniz Erdoğan’a yarar. Bu bilinçle sandıklara gitmeniz gerekiyor” diye seslendi. 

Tercihimiz demokrasiden yana

 Halkın önünde iki seçenek olduğunu belirten Türk, şöyle devam etti: “Irkçılığı, faşizmi ve tekçi anlayışı hakim kılmak isteyen bir anlayış ama bunun karşısında en azından halkımızın nefes alabildiği, demokratik bir ortam konusunda güven veren hukukun üstünlüğünü esas alan farklı bir anlayış. Biz bu iki seçenekten birini tercih etmek durumundayız. Elbette bizim tercihimiz demokrasiden, insan haklarından, Kürt halkının özgür geleceğinin belirlenmesinden yana olacak. Yıllardan beri sürdürdüğümüz mücadelemiz, demokratik bir gelecek, halkların ortak demokratik değerlerde buluşması, halkımızın özgürlüğü içindir.”

Kılıçdaroğlu’na oy veriyoruz

İnandığımız yolda mücadelemizi yine yürüteceğiz. Biz tercihimizi Kılıçdaroğlu’dan yana yapacağız. Son dönemlerde milliyetçi söylemler sonucunda halkımızda bir kırgınlık olduğunu görüyoruz. Ayrıca bu kırgınlığı biz de yaşıyoruz. Ama oyuna gelmemek ve bu seçimlerde bir bütünen sandık başında olmamız lazım, bununla birlikte seçim kuruluna gidinceye kadar oylarımıza sahip çıkmamız lazım.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.