Özgürleştirene kadar eylemdeyiz

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’nın başladığı 10 Ekim’den bu yana Avrupa’nın farklı ülkelerinden Kürtler ve dostları Fransa’nın Strasbourg kentinde nöbette. Eyleme katılanlar, “Önder Apo özgür olana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.

ERDOĞAN ZAMUR/STRASBOURG

Avrupa Konseyi, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bulunduğu Strasbourg’da 10 Ekim’de bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostlarının nöbeti dün de devam etti. Bugün son gününe giren nöbet eylemine Fransa, Almanya, İsviçre, İtalya, Belçika, Hollanda gibi birçok ülkeden yüzlerce kişi katılıyor. 
İtalya Defend Kurdistan üyesi Veronico, “Bu  uluslararası bir kampanyadır. Kurdistan ve Ortadoğu’da demokratik bir çözüm için tüm enternasyonalistler bu kampanyada yer almalı” dedi. 

Kadınlar direnmeli
Doğu Kurdistan’ın Sine kentinden 21 yaşındaki Zilan, Belçika’dan gelmiş. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve Rojava’ya yönelik saldırılara karşı burada olduğunu belirten Zilan, “Doğu Kurdistan’daki Jin jiyan azadî devrimi Başkan’ın projesidir. Önderliğin özgürlüğü bütün kadınların özgürlüğü demek. Kurdistan’ın her parçası bizim için birdir” diyerek genç kadınlara direnişi sahiplenme çağrısı yaptı. 

Umut veriyor
Hollanda’dan gelen PYD Meclis Üyesi Efrînli Fadile Sosin, “Kürt dostlarının başlattığı bu kampanya bizlere umut veriyor. Önder Apo özgür olmadan Kürt sorunun çözümü mümkün değil” diyerek tüm uluslararası kurumlar ve Avrupalılara tecridin sona ermesi için harekete geçme çağrısında bulundu. 

Sözün bittiği yer
Hollanda’dan gelen başka bir eylemci Keko Kutlubay sözün bittiği yerde olunduğunu vurgulayarak, “Komplodan önce ‘Önder Apo 25 yıl ceza yatacak’ denseydi çıldırırdık. Önder Apo özgür olana kadar yaşam bize haram olsun. Önderlik bu düzeni değiştirmek için hedef alınıyor” dedi.  

Önderliğe borçluyuz
İsviçre’de yaşayan 62 yaşındaki Batmanlı Koçer Aslan ise, “Önderliğin sesinin halkına ulaşmasına engel oluyorlar. Önderlik bizler için çok değerli. Onun için binlerce Kürt genci yaşamını verdi. Önderlik bizlerde yeni bir anlayış, yeni bir yaşam yarattı. Biz ona borçluyuz” diyerek, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.  

Aktif olarak katılacağız
Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, Kürt dostları öncülüğünde başlatılan ‘Öcalan’a Özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ kampanyasına Cenevre’de aktif olarak katılacaklarını belirterek, “Kampanya gerçekten çok büyük bir yankı uyandırdı” dedi. 

Eylemlerimiz sürecek
Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Fırat Vural ise Kürt Halk Önderi’nden 32 aydır hiçbir haber alınamadığına dikkat çekerek, “Birçok ülkeden Kürtler ve dostları 4 gündür buradayız. Önderliğimiz özgür olana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” mesajı verdi. 

Avrupa sessizliğini boz
Batı Fransa’nın Nantes kentinden gelen Murat Kaya,”Dünyanın sayılı filozoflarından biri olan Önder Apo’nun ağır tecrit altında tutulmasını utanç  verici. Yıllardır buna karşı her yerde çeşitli eylemler yapıyoruz” diyerek Avrupalı kurumları sessizliklerini bozmaya davet etti. 

Anneler işbirlikçilere öfkeli
Strasbourg eylemine katılan Kürt anneleri sadece tecride değil KDP’nin Türk devletine işbirliğine de öfkeli. Almanya’dan giden Dayika Xezal, “Başta hain ve işbirlikçi Kürtleri kınıyorum. Onlar kendilerini Erdoğan’a satmışlar. Onların yüzünden bu tecrit devam ediyor. Biz sağ olduğumuz müddetçe Önderliğimize, gerillamıza, dört parça Kurdistan’a bağlıyız. Nerede mücadele varsa biz orada olacağız ve vazgeçmeyeceğiz “dedi. 

Kurdistan’ı sana bırakmayacağız
Erdoğan’a da seslenen Dayika Xezal, “Kurdistan’ı sana bırakmayacağız, çocuklarımızı katlederek bize boyun eğdiremezsin. Kalıcı bir barış için Önderimizi serbest bırak diyoruz kabul etmiyor. Sonra da gelip topraklarımızı işgal edip buranın sahibiyiz diyor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Özgür olana kadar 
Almanya Hannover Ronahi Kadın Meclisi Üyesi Aysel Ana (Doğan) de Türk devleti ile işbirliği yapan Barzani ailesine tepkili. Aysel Ana, “Önderimiz özgür olmadan yaşam bize haram. Kürt kadınlar olarak Önderliğimiz her şeyimizdir. Onu özgürleştirinceye kadar sokaklarda, Avrupa Konseyi’nin önünde olacağız” dedi.

Barzani’ye hakkım helal değil
Neçirvan Barzani’ye “Onurlu Kürtler direniyor” diyerek seslenen Aysel Ana, “Kürt halkının mücadelesine karşı durma, bu mücadeleye saygı duy. Kurdistan senin babanın toprağı değil. Kurdistan peşmergelerin kanı üzerinde kuruldu. Ben bir Kürt annesi olarak sana hakkımı helal etmiyorum” dedi.
Strasbourg’da 10 Ekim’de başlayan eylem 13 Ekim Cuma sona erecek. 

Alevi Kültür Merkezi’nde buluştular

Strasbourg’daki eylemin 3. gününde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından Strasbourg Alevi Kültür Merkezi’nde  bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Jineolojî Akademisi üyesi yazar Elif Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın kurtuluş ideolojisi jineoloji ve Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesini anlattı. PYD Meclis Üyesi Efrînli Fadile Sosin ise Kurdistan’ın dört parçasındaki işgal saldırıları hakkında bilgi vererek, “Halkı için yaşamını ortaya koyan Önderliğimizi özgürleştirine kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.