Öcalan'ın özgürlüğü boynumuzun borcu

Yurt Dışı Haberleri —

Strasbourg Nöbet Eylemi

Strasbourg Nöbet Eylemi

  • Özgürlük Nöbeti eylemine katılan CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, "Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak boynumuzun borcu" dedi. Demiralp, 4 Temmuz’da Türk faşizmine karşı kitlesel eylem düzenleneceğini duyurdu.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle başlatılan Özgürlük Nöbeti 471. haftasında devam ediyor. Eylemin 10. yıldönümü vesilesiyle nöbet 26 Haziran’dan itibaren Avrupa’daki Kürt kurumlarının temsilcileri, TJK-E aktivistleri, KCDK-E’ye bağlı federasyonların eşbaşkanları, inanç temsilcileri tarafından sürdürülüyor.

Nöbet eylemine katılan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, nöbet eyleminin önemine vurgu yaparak, "Önderliğimizin özgürlüğünü ve üzerindeki tecridin kırılmasını esas alan Özgürlük Nöbeti Kürtler açısından tarihi önemde bir eylemdir. Kürtler için varlık, yokluk Önderliğimizin özgürlüğünden geçiyor" dedi.

Bizim için utançtır

Nöbet eyleminin 10 yıldır devam ettiğine dikkat çekerek, "Elbette bu kadar uzun sürede esareti kıramamak bizim için eksiklikliktir. Önderliği özgürleştirme boyunumuzun borcudur ama diğer taraftan bugüne kadar bunu sağlayamamamız da bizim için utançtır" dedi. "Önder Apo’yu özgürleştirmenin yolu daha fazla örgütlenmek, dostlarımızı sürece dahil etmek ve diplomasi alanında geçmişi aşan bir atak geliştirmekten geçiyor" diyen Demiralp, "Önderliğimiz üzerindeki tecrit Kürt halkına yönelik savaşla paralel ilerliyor” ifadelerini kullandı. 

 

Necmettin Demiralp

Partiler birliğe zorlanmalı

“Dem dema Azadiye yê” hamlesi ile birlikte önemli bir sürece girildiğinin altını çizen Demiralp "Kürt halkı her yerde eylemde. Fakat bunu aşan farklı eylemselliklerin geliştirilmesi zorunluludur artık. Bu bir varlık, yokluk savaşıdır" dedi. Kürtlerin geleceği açısında çok tehlikeli bir sürece girildiğine vurgu yapan Demiralp, "Tarihi değiştirmenin eşiğinde olduğumuz bu kritik süreci ancak ulusal birliği sağlayarak lehimize çevirebiliriz" diye konuştu.

 

4 Temmuz’da birlikte

CDK-F olarak 4 Temmuz’da Kürt dostlarının da katılımıyla kitlesel bir yürüyüş planladıklarını duyuran Demiralp şu bilgileri paylaştı: "CDK-F öncülüğünde oluşturulan 'Türk faşizmine karşı ortak mücadele platformu' olarak Kürtler, Ermeniler, Fransızlar ve Türk faşizmine karşı olan tüm halklar birlikte bir yürüyüş ve miting organize edeceğiz. Kürt, Fransız, Ermeni sanatçılar da konser verecek. Halkımızı da bu etkinliğe bekliyoruz."

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.