Özgürlük Nöbeti Berlin grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

Nöbet eylemi Berlin grubunda

Nöbet eylemi Berlin grubunda

  • Kürtlerin Avrupa’da sürdürdüğü en uzun eylem olan “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti” 476’ıncı haftasında Almanya’nın başkenti Berlin’den gelen grup devraldı.

 

Kürt halkının Fransa’nın Strasbourg kentinde 10 yıldır sürdürdüğü “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti” 476’ncı haftasında devam ediyor.

“Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı nöbet eylemini her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Öcalan’a uygulanan insanlık dışı uygulamalara ve insanlık suçu olan tecride dikkat çeken “Özgürlük Nöbeti”ni yeni haftasında Almanya’nın başkenti Berlin’den gelen yeni bir grup devraldı. Avrupa kurumlarının yanı başında devam eden nöbet eylemini devralan grupta Mevlüt İnce, Mazlum Karagöz, Veysi Oruç ve Mustafa Yorgancı yer alıyor.

Grup adına konuşan Mevlüt İnce, Türk devletinin imzacısı olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ve uluslararası insan hakları sözleşmelerinin dışına çıkarak güvence altına alınan hakları ihlal ettiğine dikkat çekti. İnce, Türkiye’nin imzacısı olduğu insan hakları sözleşmelerinin dışına çıkmasının temel kaynağının “Uluslararası Komplo” ve Avrupa ülkelerinin de bu suça ortaklıkları olduğunu belirtti.

Nöbet eylemiyle deşifre ediyoruz

Avrupa’nın demokrasi söyleminin sadece bir politika olduğunun altını çizen Mevlüt İnce, Kürt halkının bu ikiyüzlü siyasetin farkında olduğunu ve Özgürlük Nöbeti’yle bu ikiyüzlü politikayı deşifre ettiklerini ifade etti.

“Önderimiz Öcalan üzerindeki tecritle Kürt halkına karşı savaş konsepti devreye konuldu” diyen Mevlüt İnce, Türkiye’de yükselen ırkçılığın bu savaş politikasıyla bağlantılı olduğunu, dünyada insanlık suçu olan “ırkçılığın” bu nedenle Türkiye’de suç sayılmadığını sözlerine ekledi.

Kürt halkının topyekün savaşa karşı, topyekün direnişe geçmesi gerektiğini vurgulayan Mevlüt İnce, Avrupa’nın Kürtlere karşı işlenen insanlık suçlarına sessizliğini protesto ettiklerini de sözlerine ekledi.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.